Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TIMP LIBER: Începe stagiunea la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte

TIMP LIBER: Începe stagiunea la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte 

teatrul tony bulandra targoviste 2

În această seară, de la ora 19:00, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte va avea loc avanpremiera spectacolului „Frumos e în septembrie la Veneţia” de Teodor Mazilu, pentru ca mâine, tot de la ora 19:00, să aibă loc premiera. Rezervările de bilete se pot face la telefon 0245.210.046 sau prin reţeaua Eventim.

„«Frumos e în septembrie la Veneția» este una din piesele-scurte scrise de Teodor Mazilu, o piesă în care personajele întâlnesc realitatea dorită, dar nu știu să o recunoască. Visarea e mai comfortabilă, conștientă de lipsa-i de responsabilitate și de implicare.

Același titlu îl poartă și spectacolul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, în regia și scenografia lui Mc Ranin, spectacol-coupé care conține și «Împăiați-vă iubiții». Tot piesă scurtă, aceasta surprinde o frântură din viața personală a unui regizor și a unei actrițe.

Tipologii diferite, el – arogantul atotștiutor, ea – femeia conștientă de principalul ei atuu, frumusețea, se întâlnesc pentru a-și exorciza cele mai mari frici: el – frica de moartea, ea – frica de a fi lipsită de talent.
Ambele piese care compun spectacolul-coupé sunt în două personaje. Interesant este că Ea nu se schimbă. Este jucată de aceeași actriță, Camelia Varga, ce își face remarcat personajul prin farmec, expresivitate și energie. El se transformă. Îl întâlnim pe actorul Mircea Silaghi în «Frumos e în septembrie la Veneția», actor ce conferă personajului poezie, un aer meditativ și cuceritor și o forță conținută care izvorăște din intensitatea privirii. În «Împăiați-vă iubiții», rolul unui El rațional, pragmatic, autoritar este jucat de actorul Radu Câmpean.

Efectul întâlnirii dintre aceste personaje este unul comic, care nu dă însă la o parte întrebarea „de ce viața noastră este mereu în altă parte, alături de altcineva?” Romantism, umor, pasiune, candoare – toate acestea, și chiar mai multe de atât, se regăsesc în septembrie pe scena teatrului din Târgoviște”, se arată într-un comunicat al Teatrului Tony Bulandra.

Adaugă un Comentariu

*