Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TIMP LIBER: Programul Teatrului Tony Bulandra pentru acest sfârşit de săptămână

TIMP LIBER: Programul Teatrului Tony Bulandra pentru acest sfârşit de săptămână 

teatrul tony bulandra targoviste 2

Teatrul Tony Bulandra Târgovişte vă propune, pentru acest week-end, trei spectacole deosebite: „Trei călugări” – Teatrul Naţional din Shanghai, China (vineri – 20 mai, 19:00); „Un pic prea intim” – Teatrul Nottara Bucureşti (sâmbătă – 21 mai, ora 19:00) şi „Amazonia” – producţie proprie (duminică – 22 mai, ora 19:00). De asemenea, există în programul Teatrului Tony Bulandra şi un spectacol pentru cei mici: „Mica Sirenă” – sâmbătă, de la ora 10:00, la Sala Studio (Bulevardul Regele Carol I).

Biletele pot fi cumpărate de la sediul teatrului, între orele 13:00 – 19:00, sau online pe www.eventim.ro. Rezervări, la telefon 0245.210.046.

TREI CĂLUGĂRI – Adaptată după o legendă chineză, povestea spectacolului „Three Monks”, pe cât de simplă, oferă o imagine complexă asupra vieții. În vârf de munte, exista un mic templu. În acel templu locuia un bătrân maestru călugăr și cei trei ucenici ai săi. Într-o zi bătrânul călugăr i-a întrebat pe învățăcei dacă își amintesc de ce veniseră acolo. Fiecare era menit pentru a fi călugăr, dar nu înțelegea cât de importantă este într-ajutorarea. În vârf de munte apa era foarte greu de adus. Nici unul dintre ei nu voia să facă această ostenitoare muncă. Până într-o zi, când nevoia de a salva templul de la incendiu i-a făcut să-și unească forțele și să înțeleagă că solitudinea fără generozitate nu culege niciun dar.

Three-Monks

Sursa foto: www.tonybulandra.ro

UN PIC PREA INTIM – o piesă cu „un ceva care te face să nu te poţi uita în altă parte” (conform New York Times) – este o comedie despre prietenie şi dorinţă carnală, ca şi despre felul în care cele două nu pot fi asociate. Tom Greene, eroul din „Un pic prea intim”, este un tip normal care are „trei probleme” foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Tom a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână: iubita „oficială”, vecina de alături – o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani – şi studenta lui, de optsprezece ani.

Sursa foto: www.nottara.ro

Sursa foto: www.nottara.ro

AMAZONIA – Este o veritabilă saga a individului rătăcit în jungla urbană a derizoriului. Și o comedie contemporană, care privește cu ironie și sarcasm începutul de carieră în lumea show-bizz-ului, dificultățile și nereușitele întâmpinate de tinerii protagoniști pe acest drum extrem de sinuos și costisitor. Pentru că, dincolo de consumul de suflet implicat, pe aceștia riscă să-i coste și viața personală, relația, sănătatea psihică. „Amazonia” este așadar „o privire” critică aruncată în bucătăria industriei de spectacol, de la noi și de aiurea, dar și o poveste de dragoste care rezistă până la final, în tradiția celui mai clasic happy-end.

Sursa foto: www.tonybulandra.ro (Cristi Iordache)

Sursa foto: www.tonybulandra.ro (Cristi Iordache)

Săptămâna viitoare, Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte vă propune un spectacol în premieră – „Trei surori”, de A.P. Cehov. Regia artistică: Alexander Ivanovski. Scenografia: MC Ranin; Costume: Valentin Codoiu.

Adaugă un Comentariu

*