Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TIMP LIBER: Salonul nr. 6, premiera lunii noiembrie la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte

TIMP LIBER: Salonul nr. 6, premiera lunii noiembrie la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte 

salonul-6

Se vorbeşte tot mai des în ultimul timp despre faptul că lumea a luat-o razna. Dar, unde mai mult decât la Cehov este surprinsă această degradare și unde mai mult ca la Cehov se speră cu toată ființa într-un viitor luminos? Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte ne propune spectacolul „Salonul nr. 6″, după A.P. Cehov, în regia lui Dumitru Acriș (Moscova), o producţie care s-a născut din curajul de a lupta pentru o lume mai bună și este un „afront” adus renunțărilor la vis. Premiera va avea loc joi – 17 noiembrie, de la ora 19:00, pentru ca vineri – 18 noiembrie, la ora 24:00 sau 00:00 a zilei de sâmbătă – 19 noiembrie, să devină „Spectacolul de la miezul nopţii”, într-o iniţiativă unică, justificată de ideea de graniță, de punct de trecere.

„Ora 24:00 sau 00:00 reprezintă sfârșitul unei zile și începutul alteia. Într-o singură fracțiune de secundă, când ceasul bate miezul nopții, se întâlnesc trecutul, prezentul și viitorul. O persoană considerată nebună (normală) are aceste trei dimensiuni temporale mereu prezente, în același timp, în mintea sa. Ele se amestecă, fără ca pacientul (omul) să le poată tria.

Un alt motiv pentru care am ales această oră de reprezentație este faptul că toate durerile se amplifică noaptea: fie ele fizice, fie sufletești. Fundalul întunecat le potențează, în timp ce lumina zilei le estompează. Ne dorim ca publicul nostru să fie unul implicat și să înțeleagă seriozitatea temelor abordate în spectacolul vieții. Am vrea să fie conștient, să nu se afunde în miciună, superficialitate sau iluzie și să aibă curajul să-și privească în față propriile slăbiciuni”, spun iniţiatorii acestui experiment.

Dumitru Acriș este actor și regizor, născut la Chișinău, unde a absolvit Actorie. După 12 ani de teatru, începând cu anul 2012 se retrage la Moscova unde studiază regie de teatru/dramă la Universitatea de Artă Teatrală GHITIS din Moscova – clasa profesorului Leonid Heifeț. Spectacolul Furtuna, regizat de el la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, a fost selecționat să participe anul acesta la prima ediție a Festivalului de Teatru Experimental „Bomb” din Seul, Coreea de Sud. Chiar înainte de a reveni la Târgoviște, Dumitru Acriș a jucat, în limba rusă, one-man show-ul „Hitler in love”, spectacol al Teatrului Tony Bulandra, la International Theatre Festival of Monodrama Performances „SOLO” de la Moscova. În urma reprezentației, spectacolul a fost nominalizat printre primele spectacole din Capitala Federației Ruse și se va juca în stagiune permanentă la Theatre Center „Na Strastnom”.

Adaugă un Comentariu

*