Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TIMP LIBER: „Seara de carte la Târgovişte” îţi propune „Bibliotecara de la Auschwitz”!

TIMP LIBER: „Seara de carte la Târgovişte” îţi propune „Bibliotecara de la Auschwitz”! 

biblioteca IH Radulescu

Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa organizează, joi – 28 septembrie, de la ora 18:00, o nouă întâlnire cu caracter amical sub genericul „Seara de carte la Târgovişte”. De această dată, este propusă spre dezbatere cartea „Bibliotecara de la Auschwitz”, autor Antonio Iturbe. Prezintă: Cristian Marian Cazacu. Accesul este permis oricărei persoane.

„Bibliotecara de la Auschwitz” este o poveste despre curajul unei adolescente de 14 ani (Dita) şi despre iubirea de cărți. Autorul creionează cu măiestrie încercările fetei de a salva, cu prețul propriei vieți, cele opt volume care constituiau biblioteca Blocului 31, transformat în secret, într-o școală pentru copiii din lagăr. Supraveghetorul Fredy este confidentul Ditei și o ajută să aibă grijă de cărți. Bătălia adolescentei cu viața la Auschwitz începe atunci când Fredy este nevoit să se mute în alt lagăr… Citind „Bibliotecara de la Auschwitz”, parcă ai fi prezent acolo!

Antonio Iturbe este scriitor, profesor şi jurnalist spaniol.

Adaugă un Comentariu

*