Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TIMP LIBER: „Trei surori”, a doua premieră a stagiunii la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte

TIMP LIBER: „Trei surori”, a doua premieră a stagiunii la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte 

teatru-conferinta-trei-surori-2

La Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte se poartă premierele! Deşi stagiunea 2016-2017 abia a început, sâmbătă – 8 octombrie, de la ora 19:00, vă puteţi delecta cu spectacolul „Trei surori”, de A.P. Cehov, în regia lui Aleksandar Ivanovski, din Macedonia.

„Am încercat să transform textul lui Cehov într-unul contemporan nouă. Publicul trebuie să se aştepte la o întâlnire foarte sinceră cu personajele, la o disecţie a societăţii care se află la marginea tranziţiei. Construcţia spectacolului s-a bazat foarte mult pe actori. O parte din problemele ce se ridică în acest spectacol se referă la dragoste, în special dragoste neîmpărtăşită, şi la autenticitate. Am avut onoarea să lucrez cu actori grozavi, care au reuşit să formeze legătura dintre personaje, să le descopere şi să ridice întrebări reprezentative pentru societatea noastră. A fost o adevărată plăcere pentru mine să colaborez cu Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, cu actorii, cu întreaga echipă a spectacolului”, a mărturisit regizorul Aleksandar Ivanovski.

„Trei surori” ne propune personaje care trăiesc, asemeni nouă, într-o lume destabilizată, o lume aflată în prăbușire din toate punctele de vedere, o lume însetată de o nouă ordine. Piesa este un terifiant și brutal poem care ne vorbește despre cum să fim mai simpli, mai autentici, mai noi înșine. Viziunea modernă a lui Ivanovski aduce un suflu nou celebrei opere rusești, printr-o montare ce vizează probleme de actualitate și situează piesa în realitatea zilelor noastre.

„O să vedeţi un spectacol care nu are niciun fel de clişeu, un spectacol în care, pe scenă, nu se vede regizorul. Asta înseamnă că este un regizor foarte puternic, care ştie unde să pună actorul”, spune Liviu Cheloiu, alias Prozorov în „Trei surori”.

teatru-conferinta-trei-surori-3Despre calităţile regizorului Aleksandar Ivanovski au vorbit şi alţi actori care întruchipează personajele din piesa lui Cehov: Carmen Ionescu (Anfisa), Liviu Pintileasa (Tuzenbah) şi Alexandru Năstase (Kulîghin).

„S-a lucrat foarte relaxat, foarte echilibrat, liniştit. Aleksandar nu a impus nimic, a lăsat libertate actorilor, urmărind, sigur, intenţiile lui. A fost o experienţă cu totul specială şi a ieşit un spectacol foarte bun”, a explicat Carmen Ionescu.

Din punctul de vedere al lui Alexandru Năstase, aflat la prima colaborare cu Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, repetiţiile s-au derulat într-o atmosferă… studenţească.

„Am simţit o prietenie şi o dorinţă de a lucra cu adevărat, aşa cum făceam când eram la universitate. Această experienţă ar fi util să se transforme într-una permanentă”.

Liviu Pintileasa a comparat spectacolul „Trei surori” cu o pâine lăsată la dospit, care a crescut şi este acum numai bună de mâncat.

„În vară, câţiva spectatori au fost privilegiaţi să vadă o variantă în lucru a spectacolului. Probabil vor veni şi sâmbătă, la premieră, şi vor fi surprinşi cum a evoluat. Drumul pe care l-a propus Aleksandar este inovator. Într-adevăr marile piese sunt actuale, indiferent de trecerea timpului, lucru surprins foarte bine de Aleksandar Ivanovski. Eu sunt la cel de-al cincilea proiect cu Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte. Povestea a început acum doi ani şi un pic şi sper să mai dureze mulţi ani de aici înainte. Mă simt bine la Târgovişte. Oamenii sunt puşi pe treabă tot timpul, iar atmosfera este faină”.

Regizorul Aleksandar Ivanovski a mărturisit că în România spectacolele îi ies mai bine ca în Macedonia, fiindcă actorii noştri au o „sensibilitate delicată şi mult potenţial”.

A doua reprezentație a spectacolului „Trei Surori” va avea loc în data de 30 octombrie, de la ora 19:00. Rezervările de bilete se pot face la telefon 0245.210.046 sau prin reţeaua Eventim.

Trei Surori, de A.P. Cehov
Traducerea: Raluca RĂDULESCU

Regia artistică: Aleksandar IVANOVSKI
Scenografia: Valentin CODOIU

Distribuție: Mihaela TROFIMOV – Olga | Andreea TĂNASE – Mașa | Elisabeta RÂMBOI – Irina | Liviu CHELOIU – Prozorov | Ana Maria CARABLAIS – Natalia | Alexandru NĂSTASE – Kulîghin | Bogdan FARCAȘ – Verșînin | Liviu PINTILEASA – Tuzenbah | Corneliu JIPA – Cebutîkin | Radu CÂMPEAN – Solionîi | Ștefan PAVEL – Fedotik | Cristian OLARU – Rode | Cristina DUMITRA – Ferapont și Carmen IONESCU – Anfisa

Adaugă un Comentariu

*