Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 20, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TIMP LIBER: Vizitează Zimbrăria Neagra, din Dâmboviţa, cea mai mare din ţară!

TIMP LIBER: Vizitează Zimbrăria Neagra, din Dâmboviţa, cea mai mare din ţară! 

zimbraria neagra 7

Direcţia Silvică Dâmboviţa are în administrare cea mai mare rezervaţie de zimbri din România şi una dintre cele mai importante din Europa prin numărul de exemplare şi prin amenajările puse la dispoziţia turiştilor, a iubitorilor pădurii şi a faunei sale.

Primele familii de zimbri au ajuns în Rezervaţia Neagra în anii 80. Animalele au fost aduse din pădurea Trivale – Argeş şi din Polonia. În codrii de la Bucşani sunt întreţinuţi în condiţii de libertate deplină 37 de zimbri, de la viţei de 4 luni până la zimbri maturi în vârstă de 10-14 ani, care pot atinge până la 800-1000 de kilograme.

zimbraria neagra 3

Pentru a atrage turişti în această zonă deosebit de pitorească, Direcţia Silvică Dâmboviţa, din fonduri proprii, a construit un observator pe trei nivele destinat vizitatorilor. Îndrăgostiţii de natură, de linişte, iubitorii falnicilor zimbri, pot admira în condiţii de siguranţă şi de vizibilitate maximă animalele.

„Am construit acest observator ţinând cont de părerea vizitatorilor şi a reprezentanţilor presei. Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să definitivăm această investiţie de care se bucură turiştii care vin la zimbrăria noastră.

În perioada desfăşurării programului educaţional «Şcoala altfel», pe parcursul unei săptămâni, am avut 1.200 de vizitatori, în special elevi de la şcolile din judeţ. Copiii au fost încâtaţi de aceste locuri, de observator şi, mai ales, de zimbri, pe care i-au urmărit cu uimire şi curiozitate maximă, prin binoclurile pe care le-am pus la dispoziţie”, ne-a precizat Costel Preda – directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

costel predaPe păşunea deschisă din apropierea observatorului sunt montate hrănitoarele şi adăpătoarele cu apă. Zimbrii, când aud huruitul morii, ies din pădure, ştiind că vor primi furajele.

În ultimul an, Zimbrăria Neagra a fost vizitată de peste 5.000 de persoane. Conducerea Direcţiei Silvice Dâmboviţa recomandă turiştilor ca, în perioada verii, să viziteze zimbrăria până în jurul orelor prânzului. După-amiaza, din cauza căldurii, zimbrii se retrag la umbră, în inima pădurii.

Ne-a mai informat Costel Preda şi că Direcţia Silvică Dâmboviţa are posibilitatea să livreze zimbri, la cerere, Grădinelor Zoologice din ţară.

În clădirea existentă la intrarea în perimetrul zimbrăriei a fost amenajată o expoziţie cinegetică. Taxa de intrare: 6 lei – adulţii şi 3 lei – copiii.

zimbraria neagra 4 zimbraria neagra 2 zimbraria neagra 1 zimbraria neagra 6 zimbraria neagra 5

Adaugă un Comentariu

*