Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 10, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » ŢINE PARTEA AGRICULTORILOR! Deputatul Iulian Vladu vrea modificări la ordonanţa privind impozitarea ţăranilor

ŢINE PARTEA AGRICULTORILOR! Deputatul Iulian Vladu vrea modificări la ordonanţa privind impozitarea ţăranilor 

iulian vladu

Deputatul PDL Iulian Vladu a depus un amendament pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 8/2013, în sensul perceperii de impozite agricultorilor care posedă mai mult de 10 hectare de teren și mai mult de 10 animale. În forma actuală, ordonanța distruge orice inițiativă de dezvoltare a agriculturii românești, prin aplicarea de taxe și impozite iraționale pentru cetățeni.

Astfel, în loc să încurajeze munca, puterea determină oamenii să nu dețină mai mult de două hectare de teren și să nu crească mai mult de două animale, în caz contrar urmând să plătească impozite împovărătoare. De asemenea, fără niciun fel de studiu de impact sau de analiză în spate, Ordonanța introduce același cuantum al taxelor atât pentru terenul agricol aflat în zona de deal și de munte, cât și pentru cel de la câmpie, deși diferențele de producție la hectar sunt de minimum 5 – 6 tone.

”Ordonanța Guvernului nr.8/2013 reprezintă o lopată de pământ în plus pusă de PSD peste mormântul agriculturii românești. După ce au introdus Legea 416/2001, prin care se asigură ajutoare celor care nu au venituri, am observat că în acești ani, efectul creat a fost ca oamenii să nu mai muncească și să aștepte ajutor de la stat. Iată că astăzi PSD vine cu Ordonanța nr. 8/2013, care va determina oamenii să nu mai cultive, să nu mai muncescă terenurile agricole şi să nu mai creasă animale pentru simplul fapt că li se percep taxe şi impozite, efectiv pe activitatea lor”, a precizat deputatul Iulian Vladu.

Citeşte şi: „TOTUL DESPRE NOILE IMPOZITE DIN AGRICULTURĂ! Ministerul de Finanţe a elaborat normele metodologice după care se vor calcula aceste dări”

Adaugă un Comentariu

*