Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » LOCALIZARE RAPIDĂ: Toate vehiculele vor fi echipate cu dispozitiv pentru apel automat la 112

LOCALIZARE RAPIDĂ: Toate vehiculele vor fi echipate cu dispozitiv pentru apel automat la 112 

trafic-targoviste-k

Plenul Parlamentului European a votat decizia privind implementarea sistemului eCall la nivelul Uniunii Europene.

Europarlamentarul PNL Adina Vălean, raportor al Comisiei pentru Industrie, Cercetare si Energie pentru aceasta decizie a declarat: „Mă bucur ca am reușit sa luam masuri concrete pentru a salva mai multe vieți in accidentele rutiere”.

Adina Vălean a arătat că introducerea sistemului eCall în toate autovehiculele noi va accelera timpul de răspuns de urgență de 40% în mediul urban și 50% în mediul rural, cu un câștig net de aproximativ 10 minute pentru fiecare intervenție. Acest lucru va duce la o reducere de decese de pana la 10%, și va reduce severitatea leziunilor cu pana la 15%.

„Regret ca nu a fost introdusa in textul final si obligația privind localizarea exacta prin coordonate GPS a apelurilor inițiate de pe smartphone-uri. Aceasta prevedere ar fi extins beneficiile eCall si pentru cetățenii care se afla in situații de urgenta fara a fi la bordul unui autovehicul”, a menţionat Adina Vălean.

Parlamentul European si Adina Vălean au susținut si cerut în mod repetat îmbunătățirea serviciilor 112 încă din 2007.

„Lipsa de acțiune a Comisiei Europene pe acest subiect trebuie criticata, pentru ca am putea reduce cheltuielile pentru intervențiile în situații de urgenta cu cel puțin 4 miliarde de euro pe an, daca ar fi instituite standarde pentru localizarea exacta a apelurilor. Tehnologia exista! Deci ce anume așteaptă Comisia Europeana si ce a așteptat Guvernul României pentru a interveni?” , a întrebat Adina Vălean.

„Sper ca serviciul 112 si siguranța cetățenilor europeni sa fie luate in serios de următoarea Comisie Europeana, astfel încât sa evitam accidente precum cel din Munții Apuseni in care pasagerii supraviețuiesc unui accident aviatic, dar mor pentru ca nu pot fi localizați”, a conchis Adina Vălean.

Sistemul eCall va consta intr-un dispozitiv instalat în toate vehiculele, care va apela automat numărul 112 în cazul unui accident rutier grav, și care va transmite prin rețelele de telecomunicații, informațiile senzorilor de impact, precum și coordonatele GPS la agențiile de urgență locale. Sistemul eCall se bazează pe numărul european de urgenta 112. Același tip de sistem ar fi putut fi extins la toate telefoanele mobile care dispun de tehnologie GPS, potrivit Adinei Vălean.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*