Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TOP AVERE PARLAMENTARI DE DÂMBOVIŢA (I). Stanciu Zisu, deputatul 13 case, 69 de terenuri şi conturi fără număr

TOP AVERE PARLAMENTARI DE DÂMBOVIŢA (I). Stanciu Zisu, deputatul 13 case, 69 de terenuri şi conturi fără număr 

zisu stanciu

În campania electorală, toate partidele politice ne-au vorbit ca despre un act de bravură cum s-au chinuit să schimbe garnitura de parlamentari, ca să ne fie nouă, populaţia biciuită de criza financiară, de taxe, impozite şi câte şi mai câte probleme de zi cu zi, bine. Şi, uite aşa, ne putem lăuda că avem nume noi în Parlamentul României. Că vor fi mai buni decât cei dinainte, vom vedea. Cert este că unii dintre ei sunt deja mai bogaţi. Cu mult mai bogaţi!

În naivitatea noastră, am putea fi tentaţi să credem că este mai bine aşa, fiindcă oamenii ăştia care au de toate acasă vor fi preocupaţi să ne asigure şi nouă un trai mai bun, că pentru ei au muncit destul. Vom trăi şi vom vedea, dacă se mulţumesc cu ce au agonisit sau se gândesc că este rost să-şi înmulţească averile.

Dâmboviţenii sunt reprezentaţi în legislatura 2012 – 2016 de 11 deputaţi, cu 3 mai mult decât în mandatul trecut. 8 au fost aleşi direct, iar 3 dintre ei şi-au câştigat mandatele la redistribuire. Este vorba despre Florin Popescu (PDL), Radu Popa (PPDD) şi Iulian Vladu (PDL).

Am lecturat pentru dumneavoastră, dragi cititori ai site-ului incomod-media.ro, declaraţiile de avere ale celor care ne reprezintă în forul legislativ al ţării.

Ne-a atras atenţia, de departe, deputatul STANCIU ZISU (PSD). Are 11 apartamente în București, o casă de locuit tot în Capitală și încă o casă de locuit în Voluntari, județul Ilfov. Proaspătul deputat de Dâmbovița deține în proprietate și… 69 de terenuri agricole și intravilane în Dâmbovița, București, Ilfov și Giurgiu. În schimb, Stanciu Zisu nu are în proprietate nicio mașină. Deține însă bijuterii în valoare de peste 18.000 de euro. Când vine vorba de conturi și depozite bancare, Stanciu Zisu stă la fel de bine ca la capitolele clădiri și terenuri. Are împreună cu soția 28 de conturi și depozite bancare în lei şi în valută. Tot împreună cu soția deține acțiuni sau au acordat împrumuturi în nume personal către 15 societăți comerciale, în sumă de 6.000.0000 de lei, 141.000 de euro şi 59.000 de dolari. Evident, Stanciu Zisu nu are credite contractate.

Citiţi mai jos informaţii despre averile tuturor vechilor sau noilor deputaţi de Dâmboviţa.

DUMITRU GEORGICĂ (PC). Are un apartament în Târgoviște și două case, una în Târgovilște, cealaltă în comuna Pietrari. Conform propriei declarații de avere, nu deține terenuri și nici mașini. Are depozite bancare de peste 500.000 de lei și a acordat împrumuturi directe către persoane fizice în sumă de peste 340.000 de euro. În același timp, Georgică Dumitru a contractat în anul 2008 un împrumut bancar de 149.000 de euro.

HORGA VASILE (PNL). Nu deține clădiri, nici mașini și are în proprietate doar 119 mp de teren extravilan. Vasile Horga și-a donat terenurile și clădirile (două apartamente și o casă de locuit, toate situate în Târgoviște) fiicei sale. Conform propriei declarații de avere, proaspătul deputat de Dâmbovița, în trecut senator, deține bijuterii în valoare de 7.000 de euro și a acordat un împrumut în nume personal unei firme a familiei în sumă de 93.796 euro. Ca și colegul Dumitru Georgică, Vasile Horga a acordat împrumuturi personale, dar s-a și împrumutat la bănci peste 120.000 de euro.

MOLDOVAN CARMEN ILEANA (PSD). Are un apartament în București achiziționat prin credit ipotecar și un autoturism Jaguar, dar nu deține terenuri. Carmen Ileana Moldovan nu are investiții financiare, nici împrumuturi acordate în nume personal.

PÂRGARU ION (PNL). Are un apartament în București și două case de locuit, în București și în județul Prahova. Pârgaru deține și două mașini Kia și șapte terenuri, două agricole și cincii intravilane. Proaspătul deputat de Dâmbovița are și cinci depozite bancare, în sumă totală de 4.500 euro și 91.000 lei. Pârgaru nu are nici datorii, nici împrumuturi acordate în nume propriu.

PLUMB ROVANA (PSD). Are un apartament în București, două case de locuit (în Prahova și în Ilfov) și o casă de vacanță în județul Dâmbovița. Rovana Plumb deține un autoturism AUDI, patru terenuri și bijuterii în valoare de 7.000 de euro. Deputata de Dâmbovița are și cinci conturi, în care se regăsesc, conform propriei declarații de avere, 2.384 euro și 8.837 lei. Rovana Plumb a acordat și un împrumut în nume personal unei firme, în sumă de 30.000 de lei. În același timp, a luat 800.000 de euro împrumut de la o bancă.

POPA RADU MIHAI (PPDD). Nu are clădiri, nici terenuri, ci doar o mașină Mercedes și un ceas în valoare de 5.000 de euro.

POPESCU FLORIN AURELIAN (PDL). Are un apartament în Târgoviște, trei case de locuit și cinci terenuri intravilane, patru în Târgoviște și altul ținut la top secret. Florin Popescu nu deține în proprietate niciun autoturism. Are acțiuni la două societăți comerciale: Laminorul SA și Biandra Trading SA și o datorie de 9.000 de euro către o bancă.

SĂVOIU IONUȚ CRISTIAN (PSD). Are două case de locuit în Târgoviște și patru terenuri, în județele Dâmbovița și Constanța. Nu deține în proprietate niciun autoturism și datorii la bănci în sumă de peste 500.000 de lei.

STAN ION (PSD). Are un apartament în Constanța, o casă de locuit în Târgoviște și o casă de vacanță în comuna Brănești, Dâmbovița. Ion Stan deține în proprietate o Dacia Duster 4X4, cumpărată în 2012, și șase terenuri intravilane, în județele Dâmbovița și Constanța. Conform propriei declarații de avere, Ion Stan are un cont de economii la vedere în care se regăsesc 28.000 de lei, dar și acțiuni la SC Alimentara SA.

VLADU IULIAN (PDL). Are două case în Găeşti, una dintre ele aflată în construcţie, şi trei terenuri, unul în Găeşti şi alte două a căror locaţie este ţinută la top secret. Deputatul Iulian Vladu, care a fost chestor al Camerei Deputaţilor în perioada octombrie – decembrie 2012, nu deţine maşini şi nici conturi în bănci a căror valoare să depăşească 5.000 de euro. Are însă împrumutir în nume personal către două societăţi comerciale – Rodiv SRL (trei împrumuturi în valoare de 90.000 de lei şi 40.000 de euro) şi Titan Beton SRL (2.500 de lei). Totodată, Iulian Vladu are un credit în sumă de 26.000 de lei, scadent în anul 2017.

Mâine, vă informăm cu privire la averea senatorilor de Dâmboviţa, patru la număr, faţă de trei câţi ne-au reprezentat în legislatura 2008 – 2012.

2 Răspunsuri la TOP AVERE PARLAMENTARI DE DÂMBOVIŢA (I). Stanciu Zisu, deputatul 13 case, 69 de terenuri şi conturi fără număr

 1. bogdan

  Din pacate, sunt cam 11 parlamentari alesi, plus inca 3 care au intrat pe usa din spate. In total 14?

   
  • Adriana Raceanu

   Sunt 11 deputati si senatori alesi, plus 3 deputati si 1 senator la redistribuire. In total, 15 parlamentari de Dambovita. Intr-adevar, din pacate!

    

Adaugă un Comentariu

*