Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TOPUL JUDEŢELOR, după numărul de turişti străini. România, locul 23 în UE!

TOPUL JUDEŢELOR, după numărul de turişti străini. România, locul 23 în UE! 

turnul chindiei

România este printre statele cu cei mai puţini turişti străini înregistraţi în structurile de primire turistică, aproximativ 2 milioane de persoane, locul 23 în Uniunea Europeană, potrivit ultimelor date furnizate de Eurostat. Ţara noastră este depăşită de state precum Bulgaria – 3 milioane de persoane, Ungaria – 5 milioane de persoane sau Cehia cu 8 milioane de persoane, scrie stiripesurse.ro.

Într-un top al judeţelor, Dâmboviţa se situează pe locul 31 din 42, cu 6.322 de turişti străini, în condiţiile în care, în ultimii ani, s-au schimbat multe în acest sector. Cu alte cuvinte, cel puţin până acum, nu a devenit o destinaţie atractivă pentru străini, ci doar pentru turiştii autohtoni. Situaţia nu este surprinzătoare, având în vedere condiţiile de cazare şi petrecere a timpului liber, care nu se ridică nici pe departe la pretenţiile occidentalilor. Prin urmare, degeaba avem Turnul Chindiei la Târgovişte, Peştera Ialomiţei în Bucegi sau Palatul Brâncovenesc la Potlogi, ultimele două obiective recent reabilitate şi modernizate!

Pe ultimul loc în top, regăsim judeţul Teleorman. Tot la subsolul clasamentului se află şi Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi. Prahova şi Argeş se situează în primele 15 destinaţii turistice din România pe care le aleg turiştii străini. Topul integral, pe stiripesurse.ro.

Adaugă un Comentariu

*