Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TRADIŢIE: Sărbătoarea rodniciei la târgul de toamnă de la Voineşti

TRADIŢIE: Sărbătoarea rodniciei la târgul de toamnă de la Voineşti 

Foto: politicabroaştei.ro

Târgul de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, desfăşurat la Voineşti, încheie şirul acestor manifestări tradiţionale derulate pe parcursul anului în judeţul Dâmboviţa. În spaţiile special amenajate pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat s-au aflat astăzi zeci de întreprinzători veniţi din întreaga ţară, meşteri, legumicultori, crescători de animale şi vânzători de diferite mărunţişuri.

targ-voinesti-1Vremea a fost mohorâtă. Ploaie rece, măruntă, de toamnă târzie. Aceste inconveniente considerate de ţăran a fi lucruri normale, din mersul firesc al vremii, nu i-au împiedicat pe gospodarii din comunele aflate pe Valea Dâmboviţei să vină la târg pentru a-şi cumpăra cele de trebuinţă în casă, pentru a bea un pahar cu vin fiert şi a savura pastramă, mititei şi cârnăciori.

„Plouă, dar nu-i nimic, nu ar fi pentru prima dată. E ceva normal pentru luna noiembrie. Ploaia înseamnă rodnicie. Trebuie să ne bucurăm. Uite, târgul nostru este plin cu de toate. E semn că în ţara asta se mai munceşte, că oamenii sunt gospodari”, ne-a spus un bătrân voineştean.

targ-voinesti-2Prin târgul tradiţional de la Voineşti a trecut şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu. A venit însoţit de candidatele pentru funcţiile de deputat Carmen Holban şi Oana Vlăducă. Gazde le-au fost primarul Gabriel Dănuţ Sandu, şi el candidat pentru Camera Deputaţilor, şi consilierul judeţean Daniel Comănescu – directorul Staţiunii de Cercetări Pomicole Voineşti. Şeful judeţului a trecut pe la fiecare stand al comercianţilor pentru a-i saluta şi a purta cu fiecare scurte dialoguri având ca temă politica şi viaţa de zi cu zi.

Adaugă un Comentariu

*