Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » TRAFICANŢI de persoane, după gratii în urma colaborării poliţiştilor români şi spanioli

TRAFICANŢI de persoane, după gratii în urma colaborării poliţiştilor români şi spanioli 

trafic-persoane-1

Poliţiştii din Călăraşi au destructurat, sub coordonarea procurorilor DIICOT şi în colaborare cu poliţiştii din Spania, o grupare infracțională specializată în trafic de persoane. Au fost puse în executare 10 mandate europene de arestare şi a fost recuperat un prejudiciu de 20.000 de euro.

Urmare unei cereri de asistenţă juridică internaţională emisă de autorităţile spaniole, a fost desfășurată o operațiune comună, simultan, în Budeşti, judeţul Călăraşi, şi pe teritoriul Spaniei. La percheziţii au participat poliţişti din cadrul IPJ Călăraşi şi şase din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole.

trafic-persoane-2

Din cercetări, a reieșit că membrii grupării infracționale, cetăţeni români, ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe tinere din România, în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul Spaniei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri referitoare la transferuri bancare din Spania către România.

Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat mandatele de arestare, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, trafic de persoane, spălare de bani şi loviri sau alte violenţe.

Concomitent, pe teritoriul Spaniei au fost puse în executare și confirmate 8 mandate de arestare emise pentru aceleaşi infracţiuni, faţă de cetăţeni români, tot membri ai grupării.

Au fost identificate 10 victime şi a fost recuperat un prejudiciu de peste 20.000 de euro.

Adaugă un Comentariu

*