Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 18, 2017
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Ialomiţa » TRAGEDIE: Au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon în beciul unde fermenta mustul!

TRAGEDIE: Au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon în beciul unde fermenta mustul! 

FOTO ARHIVĂ: www.mhalert.ro

Doi ialomiţeni din comuna Făcăeni, în vârstă de 63 respectiv 40 de ani, şi-au găsit sfârşitul intoxicaţi cu monoxid de carbon în pivniţa unde era în proces de fermentație mustul rezultat din culesul și zdrobirea strugurilor. Iniţial, a intrat în beci bărbatul de 63 de ani, care şi-a pierdut cunoştinţa în scurt timp. Fără să stea pe gânduri, a coborît şi cel de-al doilea, sperând că-şi poate salva ruda. Din păcate însă, a fost şi el răpus. Chiar dacă pompierii chemaţi la faţa locului au reuşit să-i scoată destul de repede din pivniţă, viaţa celor doi nu a mai putut fi salvată.

Recomandări ISU Ialomiţa pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu monoxid de carbon pe timpul fermentării mustului:
– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;
– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi. Cea mai simplă modalitate de a verifica prezenţa acestuia este prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;
– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

Alte articole:

Adaugă un Comentariu

*