Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 20, 2018
Sunteți Aici Home » OPINII » Trăiască presa!

Trăiască presa! 

ion obagila 1Şi a fost ziua mondială a libertăţii presei… Şi n-am avut parte nici măcar de îmbulzeală de felicitări cu arome false… Şi, de ce ar fi fost? Se ştie cât preţ pun superbugetarii României pe amărâta de breaslă a jurnaliştilor. Le-ar da cu flit la toţi! I-ar amorţi ca pe muşte. Că de îmbrobodit au reuşit!

De ani şi ani, reprezentanţii majorităţii instituţiilor publice, plătiţi din banii statului, nu au mai organizat o amărâtă de conferinţă de presă, nu au trimis un comunicat, o informaţie, nu răspund la telefon, fac pe neştiutorii dacă îi întrebi ceva ce ţine de domeniul lor. Vegetează! Parcă sunt prinşi în pioneze!

Şefii acestor entităţi, unşi pe criterii politice, clientelare sau prin simulacre de concursuri, stau ascunşi în vizuină. Îi mai vezi aşa, în treacăt, pe la câte o paranghelie, la hora unirii, depuneri de coroane, ţinut de colivă sau când vin să facă prezenţa, o dată pe lună, prin dramaticul Colegiu Prefectural.

Legea i-ar obliga pe toţi numiţii statului să îi cheme pe amărâţii de ziarişti măcar o dată pe lună pentru a spune şi ei, prin viu grai, ce hram poartă, ce mai trebăluiesc prin bătătura lor specifică, pentru a arăta că sunt transparenţi, că nu au nimic de ascuns poporului şi că au activitate, că muncesc. N-ai să vezi!Avem sait, ar veni răspunsul la unison.

Să mă apuc acum să înşirui la instituţii şi la conducătorii lor cărora puţin le pasă de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei? Nu are rost, aş chinui pagina degeaba. Nu se vor învăţa minte fiindcă nu are cine. Ei, mari şefi, directori, inspectori nu au treabă cu nimeni.

Detest acest comportament de a sta pitiţi în spatele uşilor capitonate, aşteptând să treacă timpul şi timpurile! A fost Ziua Internaţională a Libertăţii Presei. Am profitat şi am refulat! Trăiască presa! Aia puţină şi adevărată care încă mai rezistă.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*