Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 17, 2018
Sunteți Aici Home » OPINII » Trăim un continuu 1 aprilie

Trăim un continuu 1 aprilie 

ion obagila 1Se apropie cu repeziciune nebunaticul 1 aprilie. Ziua în care, de 20 de ani încoace, guvernanţii policolor ne tot păcălesc existenţa. Îi punem sus, în vârful bananierului, stau cocoţaţi precum maimuţele, înfulecă şi privesc la noi, cei de la sol, cum ne târâm necazurile prin pulberea capitalismului autohton.

Benzina va fi mai scumpă. Şi ce dacă! A mai fost şi va mai fi. Gazele, la fel. Nu-i nimic! Punem centrala pe program de avarie. Duşuri calde cât mai scurte, iar pentru la iarnă ne cumpărăm o plapumă de lână.

Şi pâinea mai pune ceva bănuţi pe ea. De-abia ne învăţarăm cu preţul mai mic datorită TVA-ului scăzut. Acum, revine în forţă! Se umflă drojdia de bucurie.

Prin pieţe, precupeţele deja îşi fac noi calcule. Întrebarea supremă a românului rămâne în continuare cum o mai scoatem la capăt?

Ne apropiem cu preţurile la utilităţi şi majoritatea produselor de strictă necesitate de cele din Occident. Pe unele le-am şi depăşit! În schimb, la noi, salariile şi pensiile pentru majoritatea poporului alegător înseamnă mizerie.

Avem guvernanţi tineri. Cu perspective de a se împotmoli mai devreme decât alţii. Gândesc pentru ei, aplică pentru noi. Viaţa noastră este un continuu 1 aprilie!

Adaugă un Comentariu

*