Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » Transilvania în pericol? Acuzaţii extreme în timpul campaniei electorale

Transilvania în pericol? Acuzaţii extreme în timpul campaniei electorale 

apuseni

Scena electorală, cum este obiceiul, se încinge la final. Candidaţii, membrii echipelor de campanie încearcă să dea tot ceea ce se poate pentru a atrage capital politic, simpatie, voturi. Un deputat al Partidului Social Democrat făcut o declaraţie, ce-i drept cu iz electoral, care i-a înfiorat pe ascultători. Bogdan Diaconu a spus că, dacă Partidul Popular European câştigă alegerile, Transilvania va fi dată Ungariei. O şti ceva deputatul ales în Colegiul 17 Bucureşti! Demnitarul social-democrat crede că premierul Ungariei, Viktor Orban, va face presiuni asupra Popularilor pentru ca Ardealul să treacă sub controlul Budapestei. Iată ce a scris Bogdan Diaconu pe pagina sa de Facebook.

“Am auzit acuzația că, dacă socialiștii europeni câștigă alegerile din 25 mai, Europa se îndreaptă către Est. Cât timp popularii europeni îl susțin până în pânzele albe pe Viktor Orban, un fel de Rogozin al Europei, cred că acest risc îl avem cu popularii la conducere. Mai grav, familia europeană a FIDESZ, PPE, rămasă la control la Bruxelles, va da curs dorinței Ungariei de a controla Transilvania în diferite forme, începând cu autonomia teritorială.

Viktor Orban a desfășurat vreme de câțiva ani o politică tot mai agresivă la adresa României și nimeni, absolut nimeni dintre liderii PPE nu i-a atras atenția că greșește grav. A fost admonestat recent asupra atacului la suveranitatea Ucrainei, dar nu și asupra faptului că a făcut același lucru și împotriva României, cerând autonomie teritorială – adică secesiune etnică. Iar cu privire la România nu s-a oprit la declarații, ci este implicat activ în obținerea fărâmițării teritoriului național, prin partidele maghiare din România și prin rețeaua de ONG-uri a lui Tokes, finanțată de Ungaria. Mai nou, a devenit clar că Budapesta joacă în acest meci în echipa Moscovei, dar nici acest lucru nu pare să îi deranjeze pe popularii europeni, în timp ce în România unii reprezentanți ai dreptei vor să ne convingă că socialiștii europeni ne îndreaptă spre Rusia.

Dincolo de raportarea la problema răsăriteană, popularii i-au acordat tot sprijinul lui Orban pentru politica sa anti-românească. Prelungirea mandatului lui Orban la Budapesta a însemnat, încă de la prima sa declarație din Parlament de după realegerea ca premier, o declarație de destrămare a României. O prelungire a mandatului popularilor europeni la Bruxelles va însemna o punere în practică a acestui deziderat FIDESZ, mai ales că și UDMR este membru tot în PPE.

Tokes a ajuns vicepreședinte al Parlamentului European cu sprijinul europarlamentarilor PPE, inclusiv al celor din România, din păcate și spre rușinea lor! Ce face Tokes în Parlamentul European împotriva României nu mai are nevoie de explicații. El va continua același demers și ca reprezentant al Ungariei, fiind pe locul 3 pe lista FIDESZ. Știți ce va declara după alegeri? Că nu e reprezentantul Ungariei, ci al maghiarilor din Bazinul Carpatic! Aceasta este direcția pe care PPE o sprijină tacit în privința României, așa că lupta pentru autonomia teritorială a maghiarilor din România va deveni politică semi-oficială a noii-vechii conduceri populare a Europei, chiar dacă acest lucru înseamnă că va repeta în România ceea ce Rusia îi face Ucrainei.

Am văzut, de asemenea, mai mulți lideri UDMR, unii candidați la alegerile din 25 mai, lepădându-se ca de Satana de orice asemănare între autonomia maghiară și ceea ce se întâmplă în Ucraina, chiar dacă aceiași politicieni au amenințat mai mult sau mai puțin voalat România cu un scenariu ucrainean dacă nu acceptă cedarea suveranității asupra unor regiuni din Transilvania. De aceea, fac previziunea că, dacă popularii vor conduce iar Europa, Viktor Orban, alături de aliații săi din Europa și din România, va face presiuni imense, inclusiv prin forurile externe, pentru obținerea controlului asupra Transilvaniei. Și nu se va opri la cele trei județe, Harghita, Covasna și Mureș, ci va dori și așa numitul Partium, adică o refacere a dominației maghiare asupra teritoriului Ardealului de Nord ocupat de Horthy în cel de-al doilea război mondial”!

 

Răspuns la Transilvania în pericol? Acuzaţii extreme în timpul campaniei electorale

 1. moshu49

  ha, dacă din B.Diaconu ai citat am scăpat să-mi mai pierd vremea cu aiurelile imberbului.
  am prea mulţi ani de Ardeal ca să mai ascult la neroziile ăstuia.
  despre M.Schulz şi H.Swoboda şi slujile lor faţă de Putin şi gazul lui nimicuţa, nimicuţa?
  de aceea „STOP ELECTING IDIOTES!” :(

   

Adaugă un Comentariu

*