Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » TRANSPARENŢĂ: Solicitările de documente emise de Comisia Europeană au atins un nivel record

TRANSPARENŢĂ: Solicitările de documente emise de Comisia Europeană au atins un nivel record 

Parlamentul-European k

Conform ultimului raport anual privind accesul public la documente, în anul 2013 Comisia Europeană a înregistrat, mai mult ca niciodată, un nivel record al solicitărilor de acces la documente. S-au înregistrat 6.525 solicitări – ceea ce înseamnă o creștere de 8,5% față de 6.014 solicitări de documente în 2012.

În 2001, atunci când dispozițiile actuale au intrat în vigoare, s-au înregistrat numai 450 de solicitări. Comisia tratează aproximativ de două ori mai multe solicitări decât Consiliul și Parlamentul European împreună și acordă accesul la mai mult de patru din cinci cazuri.

În același timp, în anul 2013 au fost adăugate registrului public încă 20.108 documente, o creștere de 12% față de cele 17.940 de documente adăugate în 2012.

„Promovarea transparenței a fost pentru mine o preocupare centrală în cadrul mandatului meu de Comisar pentru relații interinstituționale și administrație, accesul la documente reprezentând o parte esențială a acestuia. Prin urmare, sunt încântat de faptul că cetățenii utilizează tot mai mult acest instrument important”, a declarat vicepreședintele Maroš Šefčovič

Adaugă un Comentariu

*