Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, decembrie 6, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » TRANSPORT ESTIVAL: Românii ajung mai uşor la mare sau în Deltă cu „Trenurile Soarelui”

TRANSPORT ESTIVAL: Românii ajung mai uşor la mare sau în Deltă cu „Trenurile Soarelui” 

Foto: wikimedia.org

CFR Călători introduce în circulaţie, începând cu 14 iunie, peste 40 de trenuri spre şi dinspre litoral şi Delta Dunării. „Trenurile soarelui” vor fi menţinute până pe 15 septembrie.

De asemenea, vor exista suplimentar 20 de trenuri InterRegio și Regio, care asigură zilnic legătura directă dintre toate regiunile țării și stațiunile de la Marea Neagră. Totodată, în intervalele orare cele mai solicitate, turiștii au la dispoziție legături frecvente între Constanța și stațiuni. Durata călătoriei, cu toate trenurile InterRegio, pe ruta București – Constanța este de 2 ore și 50 de minute.

„Pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur. Pasagerii vor avea astfel la dispoziție, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus, 2 intors) care vor asigura legătura cu Delta.

Și în acest sezon, începând cu data de 28 iunie, va circula zilnic trenul tradițional destinat tinerilor, pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – București Nord – Constanța & stațiuni – Mangalia şi retur. Trenul Tineretului va pleca din Sibiu la ora 17:45, va circula pe parcursul nopții cu tranzit prin București Nord (plecare ora 02:30) și va ajunge la Constanța la ora 06:21 / Mangalia la ora 08:08″, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea un program adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări.

Pasagerii CFR Călători au posibilitatea de a călători la tarife reduse, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de reduceri disponibile. De exemplu, pentru achiziția biletului dus-întors obțineți o reducere de 10%, iar la cumpărarea cu anticipație beneficiați de reduceri între 10% și 25%. În plus, la trenurile cu regim de rezervare, pentru biletele cumpărate online se acordă reducerea suplimentară de 5%.

CFR recomandă tuturor călătorilor să își procure bilete de tren din timp pentru evitarea aglomerației de la casele de bilete, în special pentru trenurile de lung parcurs, care au în compunere vagoane de dormit și cușetă.

Adaugă un Comentariu

*