Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Trei capete de acuzare în cazul morţii elevei de la Viişoara. Procurorii vor „scutura” şi DSP-ul

Trei capete de acuzare în cazul morţii elevei de la Viişoara. Procurorii vor „scutura” şi DSP-ul 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut în cursul acestei dimineţi, la o şcoală din comuna Ulmi, jud. Dâmboviţa, soldat cu decesul unei minore.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că,  în ziua de 12.03.2012, orele 1026 , în timp ce se aflau în pauza dintre ore, trei eleve (în vârstă de 8 ani), au căzut în fosa septică din curtea şcolii, după ce au sărit pe două dale din beton care au cedat sub greutatea lor.

Un angajat al şcolii susmenţionate a intervenit imediat şi a reuşit să scoată din fosa septică a şcolii pe două dintre minore, cea de-a treia fetiţă fiind scoasă de lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, fiind constatat decesul acesteia.


Procurorul care va exercita supravegherea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu va dispune efectuarea de cercetări, inclusiv cu privire la modalitatea de autorizare din punct de vedere sanitar a unităţii de învăţământ.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

CITEŞTE ŞI „O fetiţă de 8 ani s-a înecat în fosa şcolii”

Adaugă un Comentariu

*