Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 24, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Tropotul rinocerilor

Tropotul rinocerilor 

ion obagila 1

Evenimentele consumate şi neconsumate în ultimile zile au împărţit presa în două, trei, patru sau mai multe bucăţi. Adică, au deschiolat-o, au pus-o pe butuci, pe trunchi de interes şi neîncredere.

Cetăţeanul român, dependent de ştiri, dezbateri şi camera ascunsă, nu ştie în cine să mai creadă, nici nu mai vrea. Înjură după necesităţi, blesteamă în funcţie de circumstanţe, pupă de nevoie. Dă şuturi în spate în numele celui care îl cheamă primul.

Aşa ceva nu a mai fost niciodată pe tărâmul românesc. Mitingurile se transformă în „plimbări”, grevele în ceaiuri dansante, protestele în parade gen Rio. Iar ziarişti, şi buni, şi răi, devin simple canale de defecat interese.

Acum nu ne mai luptăm cu puterea, indiferent de gustul şi mirosul ei, ci între noi sau între ei. Noi, ăştia care trăim la minimum pe economie, nu cu zece-cinşpe mii de euro pe lună, ţinem la foame. Mâncăm biscuiţi cu susan la micul dejun şi cină, ăia cu cărămida de euroi salar, nu. La ei dacă lipseşte hrana bio apare alergia, dacă iese din programul de vacanţă Dubaiul se instalează astenia.

Când sunt încolţiţi sar la beregată, urlă, ţipă că este democraţia în pericol, a lor, nu a noastră. Şi uite aşa nu mai ştim pe ce lume trăim. Totul are compoziţie de făcătură.

Adaugă un Comentariu

*