Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Turbulenţe la guvernare!

Turbulenţe la guvernare! 

ion obagilaBă, mie mi s-a luat de interminabilele discuţii despre stat mafiot, sistem, binoame, lucrături, şantaj, portocale, dosare, interceptări. Mi-a ajuns până în gât! Mă înec! Altele ar trebui să fie problemele vitale ale ţării. Nu-i mai suport nici pe moderatorii care încasează mii de euro lunar şi care turuie toată ziua despre DNA, CSM, Servicii… Le este uşor să stea calaţi pe această poveste şi să nu mai privească spre România adevărată, tristă şi fără speranţe. Au buzunarul plin. Sunt îmbuibaţi.

Leul este înghiţit pe zi ce trece de euro şi dolar, uşor-uşor, cum înghite pitonul prada. Dobânzile Robor şi cum s-or mai numi ele cresc de parcă le-a pus cineva drojdie! De fapt, nu e drojdie, este indiferenţă şi incompetenţă! Astea se dezvoltă din politici fără cap! La benzinării, ne uităm cum urcă preţul la litrul de combustibil. Pâinea a crescut şi ea. Nu în tavă! E aceiaşi, dacă nu cumva mai mică. A crescut la preţ!

Până şi la apa minerală s-au mai pus nişte bănuţi acolo, de jenă, să ţină ritmul. Energia electrică s-a scumpit, gazele – la fel. Trai neneacă pe trăitorii din minim pe economie! Să vină friguuu!

Treziţi-vă, puternici ai zilei! Frecaţi-vă la ochi, să vedeţi ce rămâne pe brazdă! Chiar nu realizaţi că am luat-o spre aiurea? Schimbă miniştrii, domnule Dragnea, dacă tot îi permutaţi ca pe pioni, îi sugeţi ca pe acadele, un pic, apoi îi aruncaţi în derizoriu! Daţi-l afară pe agramatul de la Educaţie, făceţi-l pe „genunche”! Afurisiţi-l şi pe mojicul de la Energie, care a spus că nu ştie că a crescut preţul la pompă, fiindcă el nu alimentează, are şofer! Uşuiţi-l şi pe imberbul de la Finanţe! Şi el se dă în bărci, sfidând poporul. Auzi replică de ministru social-democrat: a aflat de scumpirea carburanţilor din presă!

Şi să ne mai mirăm că am luat-o pe tobogan? Unde este doamna Olguţa, să ne mai vorbească despre pensii şi salarii? Era un foieleton cu ea pe la televiziunile mai blânde cu guvernarea… Tot făcea la scheme… Doamna Plumb, de la Fonduri Europene, nu ne mai dă nicio veste. Ce absorţie avem? De bani, nu de altceva… Nici madam Shhaideh nu mai spune nimic. PNDL-ul mai există? Sau fondurile pentru proiectele pe care se băteau primarii s-au păpat pe salarii?

Ce facem, am îngheţat? Să vină urmaşul lui Terente! Aduceţi-l din bălţi! El o are mare. Gura! Măcar atât!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*