Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Turism: Pestera Ialomitei, un loc plin de taine care merita vizitat 

Turism: Pestera Ialomitei, un loc plin de taine care merita vizitat  

pestera ialomitei 2

Pestera Ialomitei din Muntii Bucegi reprezinta pentru toti iubitorii de natura, de liniste si de meditatie, un loc ideal.Autoritatile judetului Dâmbovita, prin derularea unui proiect finantat prin fonduri europene, au reusit sa sporeasca valoarea si interesul pentru acest obiectiv turistic.

Exista o sumedenie de scrieri, de lucrari stiintifice, povestiri si legende despre misterioasa Pestera a Ialomitei.Prima descriere cunoscuta dateaza din 1793 si a fost realizata de Klemlauf.Toti cei care au vizitat galeriile solemne ale Pesterii au plecat profund impresionati, si convinsi în strafundul sufletului lor, ca acolo exista multe taine înca nedezlegate de om.

pestera ialomitei 4

În anii 50, cercetari speologice sistematice au fost întreprinse de M. Serban si L. Viehmann. Cei doi oameni de stiinta au reusit cu ajutorul unui alpinist, sa cartografieze 88 de metri de galerii.De-a lungul timpului, Pestera Ialomitei a fost vizitata si studiata intens de numerosi speologi,alpinisti,parapsihologi sau împatimiti ai culturii spirituale dacice.

Din vara acestui an Pestera Ialomitei a devenit „inima Muntilor Bucegi”, cel mai vizitat punct din  din masiv.Turistii care vin în partea dâmboviteana a Bucegilor, pot beneficia si de serviciile hotelurilor si pensiunilor din zona Padina-Pestera deschise 24 de ore din 24.

pestera ialomitei 5

Din acest nod turistic, Padina-Pestera, pornesc numeroase trasee destinate drumetiilor spre: Obârsia Ialomitei, Vârful Omu,Babele si Sfinxul, Cheile Tatarului, Zanoagei, Scropoasa si Sapte Izvoare.În perioada de iarna o serie de trasee montane sunt închise.

Adaugă un Comentariu

*