Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » TURNEU internaţional de baschet feminin U16 la Târgovişte

TURNEU internaţional de baschet feminin U16 la Târgovişte 

conferinta turneu baschet 1

Municipiul Târgovişte găzduieşte, pentru al doilea an consecutiv, turneul internaţional de baschet feminin juvenil, fete sub 16 ani, organizat de Federaţia Română de Baschet, în perioada 18 – 20 iulie 2016. Vor participa echipele Turciei, Bulgariei, Austriei şi României. Acest proiect beneficiază de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Târgovişte.

„Vor fi meciuri foarte atractive. Vor începe luni, 18 iulie, la ora 16:00, cu partida Turcia-Austria. La 17:30, va fi festivitatea de deschidere, iar de la 18:00, va începe meciul România-Bulgaria. Marţi, 19 iulie, de asemenea, la ora 16:00, va fi partida Turcia-Bulgaria, iar la ora 18:00, România-Austria. În ultima zi a întrecerilor, pe 20 iulie, la ora 16:00, Bulgaria-Austria şi, la ora 18:00, România-Turcia, urmând ca la finalul partidei să se desfăşoare şi festivitatea de închidere, cu premierea echipelor şi a celor mai bune jucătoare”, a precizat Cătălin Tănase – antrenorul Naţionalei de Baschet Feminin a României U16.

catalin tanase 2

Cătălin Tănase, antrenor Naţionala feminină de baschet U16

Astăzi, cu prilejul conferinţei de presă de prezentare a turneului, primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan, a precizat că încurajarea baschetului juvenil este un lucru foarte bun, din punctul său de vedere, iar desfăşurarea acestei competiţii la Târgovişte reprezintă o recunoaştere a tradiţiei municipiului în acest domeniu, cu rezultate excepţionale.

„Cred că este foarte important ca aceste performanţe ale Târgoviştei să continue. Cred într-un proiect pe termen lung în zona baschetului feminin, unde Târgoviştea are tradiţie. Cu această ocazie, îl felicit pe Cătălin Tănase pentru tot ceea ce face pentru a încuraja baschetul feminin în Târgovişte şi la nivel naţional. Este onorant pentru Târgovişte să avem un reprezentant la cel mai înalt nivel în ceea ce înseamnă baschetul juvenil naţional”, a declarat Cristian Daniel Stan.

conferinta turneu baschet 2Naţionala feminină U16 a participat, în perioada 1-3 iulie, la un puternic turneu internaţional amical în Polonia, unde s-a clasat pe poziţia a 3-a, după ce a repurtat o vixctorie cu Turcia (70-55) şi a suferit două înfrângeri, cu Polonia (57-71) şi Cehia (50-75).

Turneul internaţional de la Târgovişte (18-20 iulie) reprezintă ultimul test de verificare înaintea Campionatului European U16, care se va desfăşura la Oradea, în perioada 5-14 august, cu participarea a 23 de echipe naţionale, împărţite, pentru prima fază a competiţiei, în patru grupe. Naţionala României a fost distribuită în Grupa D, singura serie care are doar cinci echipe, alături de Belgia, Polonia, Norvegia şi Macedonia.

Prezente la conferinţa de presă de astăzi, Maria Ferariu – căpitanul echipei şi Alexandra Ghiţă – componentă de bază a lotului şi-au exprimat convingerea că Naţionala feminină U16 poate atinge obiectivul propus: clasarea în primele trei echipe de baschet la sfârşitul competiţiei europene.

Pentru întrecerea europeană, staff-ul tehnic român a convocat în pregătire un lot format din 16 sportive: Sarah Dumitrescu, Maria Ferariu, Nicolette Orban, Silvia Spier, Irina Parau, Alexandra Ghiţă, Helga Csurulya, Reka Ferencz, Carla Popescu, Rebecca Coroian, Daniela Topan, Denisa Vati, Daria Rusu, Aria Casale, Adina Ciciovan şi Ştefania Catinean.

„Federaţia crede în această generaţie şi noi avem avantajul că şapte dintre fete au participat şi anul trecut la Campionatul European şi în aceeaşi componeţă a staff-ului tehnic. Atunci ne-am clasat pe locul 5 din 20 de echipe. Anul acesta, ne-am propus să depăşim performanţa de anul trecut. Tocmai de aceea, Federaţia s-a implicat şi a cerut organizarea la Oradea. Sunt convins că, dacă vom reuşi să fim o adevărată echipă, putem să trecem peste orice adversar”, a spus antrenorul Cătălin Tănase.

Adriana Răceanu

Adaugă un Comentariu

*