Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ŢUŢUIANU: Guvernul Cioloş este zero la atragerea de fonduri europene!

ŢUŢUIANU: Guvernul Cioloş este zero la atragerea de fonduri europene! 

adrian tutuianu 1

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, atrage atenţia asupra ineficienţei de care a dat şi dă dovadă guvernul tehnocrat Cioloş, în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Spune Ţuţuianu că toate semnalele trase de specialişti, toate analizele realizate în acest sens, discuţiile în cadrul unor simpozioane având ca temă tocmai fodurile europene arată clar că Guvernul Cioloş este zero la acest capitol.

Pentru o mulţime de programe nu există nici acum ghiduri de finanţare, iar cele care există au fost modificate pe bandă rulantă de Ministerul Dezvoltării, creând degringoladă printe posibii beneficiari.

„Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia are 800 de milioane de euro, dar la data la care vorbim nu are încheiat decât un singur program de finanţare pentru asistenţă tehnică, beneficiar fiind Agenţia de Dezvoltare. Nici un beneficiar public sau privat pe nicio axă de finanţare. Nu există la momentul acesta nici un contract de finanţare încheiat şi nicio analiză pe contractele deja depuse”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

După cum stau lucrurile, chiar şi în situaţia în care vor fi depuse rapid proiectele pentru finanţare, banii nu vor veni decât la finalul anului 2018. Mai apar şi alte riscuri ca România să obţină mai puţini bani, generate de actuala conjunctură socio-politică în care se află Uniunea Europeană, prin ieşirea Marii Britanii din UE sau prin alocarea de fonduri pentru sprijinirea imigranţilor care au intrat în Europa.

„Putem trage concluzia că Guvernul Cioloş este un guvern zero în materie de atragere a fondurilor europene. Lucrurile urâte se vor vedea foarte mult în următorii ani. Lipsa banilor europeni va însemna mai puţine locuri de muncă, mai puţine fonduri în economie, mai puţină dezvoltare”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*