Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » TVA 9%, un capitol din Marea Ameţeală

TVA 9%, un capitol din Marea Ameţeală 

ion obagilaM-am plimbat prin magazine să văd marea minune de după 1 iunie. Adică preţuri mai mici la produse alimentare. Am plecat având în buzunar doar zece lei, aşa, să văd ce merinde îmi pot achiziţiona de această sumă pentru a-mi potoli o brumă de foame ce-mi dădea târcoale.

M-am învârtit printre rafturile ticsite cu tot soiul de mărfuri, cu ambalaje viu colorate sau mai cenuşii, încercând să-mi ghidez bugetul după ceea ce era etalat prin raioanele alimentare. Nu am văzut nimic concludent, nimic care să mă determine să exclam, Evrika!

Micşorarea TVA-ului la doar nouă procente a fost un fâs, un vânticel pornit din organismul unui guvern oarecum bolnav, care nu ştie cum să o mai scoată la capăt şi caută soluţii de avarie. Ne dau nouă să înghiţim ceea ce lor nu le place.

Socoteala de acasă a celor care conduc destinele ţării nu prea s-a potrivit cu cea a producătorilor şi a supercomercianţilor numiţi modern, parcă prea rece, să ne sperie, retaileri. Scăderea TVA-ului a fost doar o figură de stil, o îmbârligătură cu duhoare politică. Nici măcar la produsele cu preţul redus din cauză de expirare a valabilităţii nu am găsit ceva prietenos cu cei zece lei ai mei, care se plictiseau în buzunar.

Atunci, care este chichiţa? Unde ne este norocul? S-a terminat prea repede. De la început. De fapt, aşa se întâmplă în politica românească. Azi înghiţim din belşug promisiuni şi mâine vomităm de scârbă.

Să vă spun ce am făcut cu cei zece lei dedicaţi alimentelor cu TVA-ul redus? Nu are rost. Toţi facem la fel. Mai punem ceva lângă ei şi ne vedem, tăcuţi, resemnaţi, de viaţă.

Adaugă un Comentariu

*