Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 18, 2019
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » UE a câştigat procesul împotriva Rusiei, privind interdicţia impusă asupra cărnii de porc

UE a câştigat procesul împotriva Rusiei, privind interdicţia impusă asupra cărnii de porc 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: stireazilei.com)

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a declarat ilegală interdicția impusă în 2014 de Rusia asupra cărnii de porc originare din UE. Aceasta se datora unui număr limitat de cazuri de pestă porcină africană înregistrate în zone din UE apropiate de granița cu Belarus – informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Comisia OMC a menționat că produsele UE sunt sigure și că menținerea unor restricții la import este nejustificată.

Hotărârea confirmă faptul că măsurile luate de Rusia împotriva UE au mai degrabă o natură politică și nu sunt datorate unor riscuri sanitare sau de sănătate reale. Constatările comisiei sunt de importanță sistemică, deoarece amintesc Rusiei că are obligații internaționale ce nu pot fi ignorate în mod arbitrar. Raportul OMC poate fi contestat în termen de 60 de zile. Dacă nu se prezintă niciun recurs în termenul indicat, raportul va fi adoptat, iar Rusia va fi obligată să respecte recomandarea.

Adaugă un Comentariu

*