Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UE are o nouă structură care monitorizează frontierele externe

UE are o nouă structură care monitorizează frontierele externe 

Sursa foto:  Orestis Panagiotou / EPA

Joi, 6 octombrie 2016, a fost lansată oficial Agenţia Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, organism care va monitoriza îndeaproape frontierele externe ale UE și va colabora cu statele membre pentru punerea în aplicare a standardelor privind securitatea frontierelor și gestionarea fluxurilor de migranți – potrivit Europe Direct Târgovişte. La dispoziția Agenţiei va fi pusă o rezervă de intervenție rapidă de cel puțin 1.500 de polițiști de frontieră și un parc de echipamente tehnice.

„De acum încolo, frontiera externă a unui stat membru este frontiera externă a tuturor statelor membre – atât din punct de vedere juridic, cât și operațional. Am instituit un amplu sistem european de poliție de frontieră și gardă de coastă, principiile responsabilității partajate și solidarității între statele membre și Uniune au devenit o realitate. Acesta este cu certitudine răspunsul european de care avem nevoie în fața provocărilor secolului XXI – securitatea și migrația”, a precizat Dimitris Avramopoulos – comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie.

Înființarea Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă a fost anunțată de președintele Juncker, în discursul său privind Starea Uniunii, din 9 septembrie 2015.

Polițiștii de frontieră români aflați în misiune Frontex în Bulgaria au participat, alături de ministrul de interne Dragoş Tudorache și de șeful Poliției de Frontieră, Liviu-Marius Galos, la lansarea oficiale a noii Agenții Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă care a avut loc în Punctul de Frontieră Kapitan Andreevo, la granița Bulgariei cu Turcia.

Adaugă un Comentariu

*