Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » UE, cofinanţare 95% pentru operaţiunile de reconstrucţie în urma dezastrelor naturale

UE, cofinanţare 95% pentru operaţiunile de reconstrucţie în urma dezastrelor naturale 

Sursa foto: www.cotidianul.ro

Parlamentul European şi Consiliul UE au ajuns la un acord privind finanţarea, din Fondul european de dezvoltare regională, a operaţiunilor de reconstrucţie după dezastre naturale în procent de 95% – informează Centrul E urope Direct Târgovişte.

„În fața marilor dificultăți, am dorit ca statele membre să fie sigure că UE este alături de ele și este pregătită să utilizeze toate resursele disponibile pentru a oferi imediat ajutor și pentru a începe, împreună, reconstrucția. O catastrofă naturală poate apărea oriunde, oricând. De aceea este important să ne asigurăm că sprijinul special din partea UE poate fi activat încă din prima zi, pentru a suplimenta asistența din partea Fondului de solidaritate al UE. Un alt efect al sporirii contribuției financiare a UE la operațiunile de reconstrucție va fi economisirea resurselor naționale”, a declarat comisarul european pentru politică regională – Corina Creţu.

Adaugă un Comentariu

*