Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » UE finanţează 263 de proiecte de infrastructură de transport

UE finanţează 263 de proiecte de infrastructură de transport 

trafic bucuresti

22,4 miliarde de euro sunt disponibile sub formă de finanțare nerambursabilă pentru cofinanțarea de proiecte TEN-T în statele membre UE, în perioada 2014-2020. Din acest buget, 11,3 miliarde de euro sunt destinate proiectelor din statele membre eligibile pentru sprijin din Fondul de coeziune.

„Mă bucur că investiția cea mai importantă făcută vreodată de UE în domeniul transportului devine realitate astăzi. Toate aceste proiecte vor îmbunătăți conectivitatea Europei și vor stimula competitivitatea, creșterea economică și crearea locurilor de muncă. Contribuind la decarbonizarea sectorului transporturilor prin utilizarea de combustibili ecologici și integrarea sa digitală, proiectele își vor aduce aportul, de asemenea, la realizarea a două priorități ale Comisiei Europene: Uniunea energetică și Agenda digitală”, a declarat Violeta Bulc – comisarul european pentru transport.

Proiectele sunt, în principal, axate pe rețeaua centrală de transport transeuropeană. 43 dintre acestea, cu o valoare cumulată de 4,6 miliarde de euro, vor fi puse în practică integral în țările UE ce beneficiază de finanțare prin Fondul de coeziune. De asemenea, sunt sprijinite proiectele inovatoare de gestionare a traficului, precum și promovarea unor soluții durabile de mobilitate.

În total, 263 de proiecte de infrastructură de transport vor beneficia de finanțare europeană pentru creșterea mobilității în Uniunea Europeană într-o manieră ecologică și sigură.

Adaugă un Comentariu

*