Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 21, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UE finanţează proiectul inovator „Energie rece”, dezvoltat cu participare românească

UE finanţează proiectul inovator „Energie rece”, dezvoltat cu participare românească 

Sursa foto: ec.europa.eu

Comisia Europeană a aprobat, la începutul lunii august, 15 proiecte inovatoare, din varii domenii de a ctivitate, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Schemei ”Cale rapidă către inovare” (Fast Track to Innovation – FTI). Proiectele reunesc 70 de parteneri din 19 țări, informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Sprijinirea inovării, ca sursă de creștere economică și de creare de locuri de muncă, este pilonul central al programului Orizont 2020. Oferim astfel companiilor de top inovatoare, un sprijin important în cursa către desfacerea pe piață a propriilor produse, prin furnizarea unui acces rapid la fonduri europene în valoare de 32 de milioane de euro”, a declarat comisarul european Carlos Moedas, responsabil pentru cercetare, știință și inovare, la anunțarea rezultatelor.

Între cele 15 proiecte câştigătoare se regăseşte şi unul dezvoltat în colaborare cu firma românească Agricola Pagnan SRL. Scopul proiectului „Cold Energy – Energie rece” este de a produce și comercializa un sistem de refrigerare inovator brevetat, ce ar permite utilizatorilor să economisească între 30% și 50% din consumul de energie. Finanțarea UE acordată proiectului se ridică la peste 2,4 milioane de euro.

Adaugă un Comentariu

*