Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ULTIMA ORĂ: Ministrul Apărării, dâmboviţeanul Adrian Ţuţuianu, şi-a depus demisia!

ULTIMA ORĂ: Ministrul Apărării, dâmboviţeanul Adrian Ţuţuianu, şi-a depus demisia! 

Sursa foto: ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Naţionale, şi-a depus demisia pe masa premierului Mihai Tudose. Demnitarul PSD a motivat această decizie cu lipsa de comunicare care există la nivelul guvernului pe tema salariilor şi a normei de hrană acordate angajaţilor din cadrul ministerului pe care îl coordonează. Se pare că n u există cale de întoarcere. Premierul Mihai Tudose i-a acceptat demisia, care a plecat deja spre Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis urmând să emită un decret de revocare din funcţie.

„Nu există probleme financiare, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispozițiile legale, articolul 18, aliniatul 4 din Legea responsabilității fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis să transferăm bani din cheltuielile de personal din trimestru 4 în trimestrul 3 și să rezolvăm la data de 15 septembrie toate problemele care țin de salarii și alte drepturi ale personalului din sistemul militar.

Fac precizarea că pe data de 15 septembrie plătim salariile aferente lunii august și că norma de hrană de care vorbim este aferentă lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi plătite în luna septembrie. Nu există nicio problemă cu alocările financiare. Chestiunile sunt strict tehnice și cei de la Direcția de specialitate din cadrul ministerului, într-o manieră funcționăreacă, au solicitat un anumit comportament fiscal tuturor unităților din subordine”, a declarat ministrul Apărării – Adrian Ţuţuianu pentru Antena3.

Adaugă un Comentariu

*