Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 24, 2021
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » ULTIMATUM: Comisia Europeană cere României să transpună deplin normele privind prescripţiile medicale

ULTIMATUM: Comisia Europeană cere României să transpună deplin normele privind prescripţiile medicale 

Foto: www.mediasinfo.ro

Comisia Europeană acționează în justiție statele membre care nu au respectat în mod corespunzător obligațiile care le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează numeroase sectoare, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Comisia a adresat o cerere oficială Republicii Cehe, României și Sloveniei de a notifica punerea în aplicare deplină a Directivei privind asistența medicală transfrontalieră. Directiva stabilește drepturile pacienților de a alege să primească asistență medicală într-un alt stat membru și de a solicita rambursarea pentru aceasta în țara proprie. De asemenea, ea impune sistemelor de sănătate și furnizorilor de asistență medicală să se asigure că pacienții primesc informațiile de care au nevoie pentru a decide în cunoștință de cauză cu privire la tratament. Directiva a fost transpusă parțial de Republica Cehă, România și Slovenia.

Comisia a adresat o cerere oficială României de a asigura transpunerea deplină a Directivei de stabilire a unor măsuri pentru facilitarea recunoașterii prescripțiilor medicale emise în alt stat membru. Directiva este menită să sporească capacitatea farmaciștilor de a înțelege și de a elibera prescripții emise într-o altă țară din UE pacienților care își exercită dreptul la asistență medicală transfrontalieră. Ea impune statelor membre să se asigure că prescripțiile care urmează să fie utilizate într-un alt stat membru cuprind un anumit număr de elemente, stabilite în anexa la directivă. Directiva a fost transpusă parțial de România.

Adaugă un Comentariu

*