Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 2, 2022
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » ULTIMATUM! România are două luni la dispoziţie să-şi rezolve problemele de mediu

ULTIMATUM! România are două luni la dispoziţie să-şi rezolve problemele de mediu 

Foto: bbsoft.ro

România nu își protejează cetățenii de efectele gestionării deficitare a deșeurilor! Este concluzia la care a ajuns Comisia Europeană, urmare informaţiilor primite privitoare la faptul că 19 depozite de deşeuri din România funcționează încă fără a respecta legislația UE privind deșeurile și depozitele de deșeuri, ceea ce reprezintă un risc grav pentru sănătatea umană și pentru mediu.

Pentru a stimula România să își accelereze acțiunile în acest domeniu, Comisia trimite un aviz motivat. Tot în domeniul mediului, un al doilea aviz motivat este transmis României pentru a-i solicita curățarea a două iazuri de decantare din exploatările miniere de cupru și zinc din Moldova Nouă. Iazurile de decantare sunt o sursă majoră de pulberi toxice, care au consecințe semnificative asupra sănătății umane și asupra mediului.

De asemenea, Comisia este preocupată de faptul că România nu a luat măsurile necesare pentru a controla emisiile și pentru a preveni abandonarea siturilor. Comisia a inițiat în privința acestor aspecte proceduri în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, în octombrie 2012. Autoritățile române au raportat cu privire la progresele înregistrate, însă obiectivele nu au fost încă îndeplinite, iar grava problemă a pulberilor toxice persistă. Prin urmare, se trimite un aviz motivat, iar în cazul în care România nu acționează în termen de două luni, Comisia poate sesiza cauza Curții de Justiție a UE.

Răspuns la ULTIMATUM! România are două luni la dispoziţie să-şi rezolve problemele de mediu

  1. moshu49

    lu’ Plumb poţi să-i dai doi ani că tot nu rezolvă.
    nenorocirea este că nu ea plăteşte. :(

     

Adaugă un Comentariu

*