Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » ULTIMATUM: România, la un pas de sancţionare fiindcă nu colectăm selectiv deşeurile!

ULTIMATUM: România, la un pas de sancţionare fiindcă nu colectăm selectiv deşeurile! 

gunoaie 1

Problema gestionării deşeurilor în România este departe de a fi rezolvată. Semnalele trase de Comisia Europeană în acest sens, ameninţările cu diferite sancţiuni au pus pe jar autorităţile române care sunt obligate să treacă la luarea unor măsuri în conformitate cu normele Uniunii Europene. Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, aflată săptămâna trecută într-o vizită de lucru la Târgovişte, a vorbit şi despre acest subiect fierbinte, despre ceea ce se întreprinde la nivel guvernamental pe zona colectării selective a deşeurilor.

„Ceea mai mare realizarea a noastră o reprezintă aprobarea hotărârii de guvern privind Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor care era extrem de întârziat. Mi-am luat angajamentul, în faţa comisarului european pentru Mediu, că vom avea aprobate, până la jumătatea lunii februarie, cel târziu sfârşitul lunii, şi instrumentele financiar-economice pentru punerea în aplicare a acestui plan.

Va trebui să începem să ne autoeducăm, să ne informăm cum trebuie să facem colectarea selectivă. Vom lansa în acest sens o campanie naţională de informare. Ministerul Mediului va fi lider de grup în această acţiune, alături de asociaţiile profesionale implicate, alături de primării, de Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară, de Ministerul Sănătăţii şi, nu în ultimul rând, alături de Ministerul Fondurilor Europene, care ne va ajuta ca acest plan naţional de gestionare a deşeurilor să poată fi realizat în urma unei finanţări cu fonduri europene”, a precizat Graţiela Gavrilescu.

Adaugă un Comentariu

*