Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Ultimul asalt la democraţie!

Ultimul asalt la democraţie! 

ion obagilaA fi la putere, ales de popor prin vot democratic, nu mai este o bucurie în România. Treci la butoane, vrei să schimbi legislaţia, să îţi pui programul de guvernare în aplicare, dar nu poţi. Nu te lasă peşedintele, dacă provine din partidul opozant, nu îţi dau voie serviciile, DNA-ul, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul General şi cine o mai fi prin umbra ţării.

Asta înseamnă clar că nu mai trăim în democraţie, că libertatea noastră nu are decât o valoare iluzorie, generată doar de piaţa de consum. Dacă la elementele de forţă înşirate mai sus mai este adăugată şi strada căreia i se inoculează o idee preconcepută, totul se duce de râpă, intrăm în criză. În zona de unde se hrăneşte sistemul!

De ce au mai mers românii la alegeri în 11 decembrie 2016? De ce au votat masiv PSD? Pentru nimic, dacă urmărim cum evoluează acum lucrurile şi cum sistemul, folosindu-se de mase, doreşte să elimine prin forţă voinţa populară.

Nu am fost şi nu sunt PSD-ist şi nici liberal. USR-ist, nici atât. Mă doare însă când văd ceea ce se întâmplă în România. Cum ura este semănată şi amplificată chiar de stâlpii societăţii. Acum, strada, sistemul nu mai doresc doar eliminarea ordonanţelor cu graţieri şi amnistii. Ăsta a fost doar prologul motivaţional. Acum, se cere demisia guvernului, eliminarea din Parlament a PSD, alegeri anticipate.

Mâine-poimâine, tinerii frumoşi şi liberi pot cere să fie arestaţi sau chiar eliminaţi fizic toţi cei care nu gândesc ca ei. Asta ne dorim?

Ion Obăgilă

PS – Aseară am ieşit să urmăresc protestul desfăşurat în Târgovişte. Mi-am pus pe mine, întâmplător, fără nicio intenţie, o geacă de culorare roşie. Cum m-au văzut, tinerii frumoşi şi liberi au început să mă înjure şi să mă huiduiască. Unii îmi sugerau să arunc geaca roşie, pentru a demonstra că nu sunt PSD-ist. Doamne, unde am ajuns? Psihologia mulţimilor este aceiaşi dintotdeauna. Oarbă, uşor de manipulat.

2 Răspunsuri la Ultimul asalt la democraţie!

  1. bogdan simion

    …ati fost taranist, maestre Obagila!

     
  2. Sorin

    Asa este ! Nu sunteti pSd-ist dar in ultima vreme v-ati cam cocosat! De ce v-au astupat gura?

     

Adaugă un Comentariu

*