Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » UMANITAR: Donează 2 euro prin SMS pentru un copil de 1 an şi 3 luni diagnosticat cu cancer!

UMANITAR: Donează 2 euro prin SMS pentru un copil de 1 an şi 3 luni diagnosticat cu cancer! 

Sursa foto: Libertatea.ro

Costin Ilie a fost, până la începutul acestui an, un copilaş perfect sănătos, care creştea frumos alături de frăţiorul lui. În luna ianuarie însă, pe când nu împlinise nici măcar un an de viaţă, băieţelul a fost diagnosticat cu cancer.

Coşmarul familiei Ilie, din comuna Brezoaiele, judeţul Dâmboviţa, a început cu o căzătură în casă, în urma căreia lui Costin i s-au umflat obrazul şi ochişorul stâng. Crezând că este vorba despre un hematom, mama şi-a dus copilul la medicul din localitate. După consult, acesta a sfătuit-o să meargă la un spital din Bucureşti. Au ajuns la Grigore Alexandrescu, iar de aici la Facultatea de Stomatologie.

“La scurt timp după ce ne-au făcut internarea în unitatea spitalicească a Facultăţii de Stomatologie, doctorii i-au făcut lui Costin o incizie pentru a-i scoate aşa-zisul hematom. Îmi amintesc şi acum cât de tare a putut să ţipe copilul în timpul intervenţiei… ţi se rupea sufletul. Am rămas internaţi patru zile, timp în care obrăjorul şi ochişorul se umflau din ce în ce mai tare. Apoi ne-au trimis acasă, ne-au prescris tratament cu antibiotic şi m-au sfătuit să-i pun comprese reci în zona aceea. Însă, în doar cinci zile de la externare, făţuca lui s-a desfigurat pur şi simplu. Şi am făcut cale întoarsă către spital”, a povestit Ileana Ilie pentru Libertatea.ro

Tumoare de 7 cm în abdomen

Pentru că medicii de la Facultatea de Stomatologie nu mai aveau cu ce să-i ajute, au fost îndrumaţi către Spitalul de Urgenţă pentru Copii Marie Curie, pentru a face o tomografie computerizată. În urma acesteia, mămica a aflat că băieţelul are tumoare canceroasă.

“Am refuzat să cred că suferă de o boală atât de gravă. Mă uităm pierdută la medici şi nu-i mai auzeam. Îl priveam pe el în ochi şi mă întrebam de ce? Şi tot uitându-mă în ochişorii lui m-am dezmeticit şi am început să pun tot felul de întrebări, pentru a afla ce avem de făcut mai departe”.

După două săptămâni petrecute la ORL, Costin a fost transferat pe Secţia de Oncologie a aceluiaşi spital. Aici aveau să primească o nouă lovitură. Micuţul avea neuroblastom abdominal – tumoare canceroasă de aproape 7 cm – cu metastaze de gradul IV, iar în urma nenumăratelor investigaţii la care a fost supus, s-a descoperit că şi măduva spinării a fost afectată de boală. Acela a fost momentul în care medicii au decis să-l bage imediat pe tratament cu citostatice. Au trecut patru luni de atunci. Costin şi-a sărbătorit primul an de viaţă în spital, alături de alţi zeci de copii aflaţi în aceeaşi situaţie.

În urma tratamentului, tumoarea din burtică a început să se micşoreze, însă obrăjorul este încă umflat şi se pare că va avea nevoie de operaţie. Intervenţia este însă una foarte complicată, din cauza faptului că sunt afectate atât urechea şi maxilarul, cât şi ochişorul. Iar medicii români spun că, pentru cele mai bune rezultate, operaţia ar trebui făcută într-o clinică din Germania.

Micuţul de un an şi trei luni are nevoie de ajutorul nostru pentru a se întoarce sănătos în sânul familiei. Îi putem întinde o mână de ajutor donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «Costin», iar pentru sume mai mari se pot face donaţii în conturile Fundaţiei Ringier.

donatii ringier

Adaugă un Comentariu

*