Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 19, 2018
Sunteți Aici Home » OPINII » Un fel de apel…

Un fel de apel… 

ion obagila 1Aştept să treacă Sfintele Sărbători de Paşte, apoi, ca un român iubitor de pace, libertate şi democraţie, vreau să văd Parlamentul României pus pe treabă. Să simt într-adevăr că aleşii sunt acolo, în vârful piramidei, în slujba noastră, că gândesc pentru noi, că lucrează pentru ţară!

Vreau să aud mai puţin de impozite pe gospodării, majorări de salarii, aşa din seninul absurdului, aranjamente prin ministere, numiri pe funcţii ai unor gâgă neştiutori de carte, slugi, pe bază de apartenenţă politică şi nepotisme fine. Vreau să îi văd mai puţin pe Olguţa, Dragnea, Turcan, Blaga, Băsescu, Kovesi, Ponta şi alţi şefi de comisii care au purces la îmbrobodirea poporului într-un ritm alarmant.

Sunt tot mai dese semnalele cum că instituţiile de forţă din România au sărit calul. Au însăilat dictatura! Vor să ne conducă ca pe oi. Le paştem unde vrem, le cântăm din fluierul nostru pentru a juca cum dorim sau să le adormim, apoi, le luăm gâtul şi pielea când este cazul…

Dictatura, în vremurile astea zbuciumate, nu mai este reprezentată de un singur om, de o singură gândire bolnavă. Nu mai este privată! La punerea căluşului în gură, la eliminarea celor care ies din front, îşi pune umărul statul! Dictatura se instituţionalizează! Culmea! E bugetară! Lucrează la comun. Elementele care o compun se întâlnesc la tenis, onomastici, petreceri private, bilanţuri sau în case conspirative. Acesta pare pericolul prezentului şi al viitorului.

Vreau să văd pusă pe tapet în Parlament legea răspunderii magistraţilor, să plătească cei care anchetează abuziv, cei care judecă incorect, vreau să dispară suspiciunea rezonabilă. Pare un nonsens! O scoatere din uz a celebrei zeiţe legate la ochi, purtătoare de balanţă şi sabie. Vreau legi drepte, cu articole clare, curate, care să nu mai poată fi speculate de avocaţi şi procurori.

Vreau să nu mai aud de câmp tactic, de echipe mixte, de dosare plămădite din două convorbiri telefonice şi un denunţ. Vreau să dispară turnătorii de profesie, folosiţi ca în evul mediu pentru a transforma pe unii oameni cinstiţi în hoţi şi vrăjitori.

Vreau ca miniştrii, procurorii, judecătorii, agenţii serviciilor, generalii de toate soiurile, miliţenii, poliţiştii, jandarmii să intre şi ei în limitele normalităţii, să nu îi mai toropească pe unii aburii puterii imediat ce îmbracă haina statului şi îşi pun cascheta pe cap!

Vreau, vreau, vreau…

Dar, pentru ca ceea ce doresc eu, tu, noi, voi să existe cu adevărat sau măcar să prindă contur, trebuie ca iubiţii noştri parlamentari să lupte, să facă legi sigure, să ne garanteze democraţia, libertatea, spaţiului privat. Să depăşească ingrata barieră a ordinii de partid, a spiritului de grup, de clică, de gaşcă şi să devină eroi. Avem nevoie de eroi, de salvatori adevăraţi ai ţări, altfel sistemul diabolic creat în ultimii 10 ani, prin încovoierea tacită a unor aleşi, ne va îngenunchea. Întrebarea este: vor şi parlamentarii ceea ce dorim noi?

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*