Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » „Un olar”, de Ştefan Scărlătescu, singurul film românesc în Festivalul de la Rio de Janeiro

„Un olar”, de Ştefan Scărlătescu, singurul film românesc în Festivalul de la Rio de Janeiro 

Filmul documentar etnografic „Un olar”, realizat de regizorul târgoviştean Ştefan Scărlătescu, a fost selectat pentru a participa la cel mai important festival de film etnografic din Brazilia „Mostra internacional do Filme Etnografico” – International Ethnographic Film Festival aflat la a 15-a editie.

În perioada 16 – 24 noiembrie, vor fi prezentate la Centrul National de Folclor al Muzeului Republicii din Rio de Janeiro peste 300 de filme.

„Un olar”, singurul film romanesc din festival, a fost acceptat in sectiunea internationala alaturi alte 24 de filme.

„Lut, apa, foc, maiestrie, rabdare si multa munca sunt ingrdientele olaritului. Acesta ar fi sinopsisul documentarului. O zi si o noapte de munca din viata lui Stelian Ionita, ultimul olar din comuna Finta, din judetul Dimbovita. Si pentru ca el nu mai poate lucra, filmul e deja un document audiovizual ; este istorie.

Proiectia filmului in festival va avea loc pe 21 noiembrie 2011″, ne-a mărturisit regizorul, care nu a putut merge în Brazilia din cauza lipsei banilor.

Ion Obăgilă

Răspuns la „Un olar”, de Ştefan Scărlătescu, singurul film românesc în Festivalul de la Rio de Janeiro

  1. ionel

    vai ce moaca de boschetar are asta

     

Adaugă un Comentariu

*