Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UNIC: Eroul din Ghimpaţi, comemorat milităreşte de primarul Marius Caraveţeanu!

UNIC: Eroul din Ghimpaţi, comemorat milităreşte de primarul Marius Caraveţeanu! 

comemorare-revolutie-racari-1

Pe 22 decembrie, ziua în care i-am comemorat pe cei căzuţi pe baricadele revoluţiei din decembrie 89, Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari, a recurs la un gest nobil, exemplar, unic în judeţ şi poate în ţară. Pentru a-l cinsti cum se cuvine pe eroul din Ghimpaţi, Marian Barbu, împuşcat în zilele fierbinţi ale revoluţiei la Televiziunea Română, acum 27 de ani, edilul a îmbrăcat haina militară, şi-a pus însemnele de maior în rezervă şi a intrat în dispozitivul de ceremonial. Marius Caraveţeanu a condus cu solemnitate momentul militar-religios închinat memoriei tânărului paraşutist din Răcari, tuturor celor care s-au jertfit pentru victoria împotriva comunismului în acel sfârşit de decembrie al anului 1989.

comemorare-revolutie-racari-2

Monumentul dedicat lui Marian Barbu a devenit un loc de pelerinaj pentru cetăţenii comunităţii şi nu numai. Un punct unde trecătorii se opresc şi meditează la cei care şi-au dat viaţa pentru libertate, pentru democraţie. Localnicii, tineri şi bătrâni, cu steaguri tricolore în mână, au trăit, pe ritmuri de fanfară, emoţionantele clipe ale comemorării. Maiorul în rezervă Marius Caraveţeanu a dat raportul exemplar colonelului Marius Crăciun, venit special la Răcari pentru acest eveniment.

„Avem un erou care şi-a dat viaţa la revoluţie pentru ca astăzi, noi, să putem vorbi liber. Această listă lungă a eroilor din decembrie 89 pe care se află şi numele camaradului nostru nu trebuie să o uităm niciodată”, a spus Marius Caraveţeanu.

Adaugă un Comentariu

*