Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UNIC: Universitatea Valahia, în legătură directă cu Staţia Spaţială Internaţională

UNIC: Universitatea Valahia, în legătură directă cu Staţia Spaţială Internaţională 

Sursa foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/5109/9425391/1/iss.jpg

Universitatea Valahia din Târgovişte va organiza, în luna aprilie 2016, un eveniment unic în România, respectiv o conexiune directă de aproximativ 10 minute cu astronauţii aflaţi pe staţia spaţială internaţională.

„Proiectul este realizat de colegii de la Facultatea de Inginerie Electrică. Pentru prima dată, o entitate din România va intra în legătură cu astronauţii ce se găsesc pe staţia orbitală. Evenimentul se va desfăşura la Casa Sindicatelor din Târgovişte, cu participarea unor invitaţi din întreaga ţară”, a precizat rectorul Universităţii Valahia, prof. univ. dr. Călin Oros.

Stația Spațială Internațională este un proiect la care participă cinci mari agenții spațiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) și ESA (o asociație de mai multe țări europene), scrie Wikipedia. Fiind plasată pe orbită la o altitudine ce variază între 319,6 km și 346,9 km, această structură artificială din spaţiu poate fi văzută cu ochiul liber de pe Pământ. Scopul pentru care este construită este studiul efectelor microgravitației și a menținerii vieții în spațiu și ca platformă de observație astronomică și a Pământului.

Adaugă un Comentariu

*