Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 24, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UNITATE: Parlamentarii români fac front comun la Strasbourg împotriva Legii Educaţiei din Ucraina

UNITATE: Parlamentarii români fac front comun la Strasbourg împotriva Legii Educaţiei din Ucraina 

Corneliu Ştefan - deputat PSD de Dâmboviţa

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg a adoptat săptămâna aceasta, la iniţiativa parlamentarilor români, Rezoluţia 2189 – „Noua lege a educaţiei din Ucraina, un impediment major cu privire la învăţământul în limba maternă a minorităţilor naţionale”.

„Adunarea Parlamentară lansează un semnal politic fOarte clar la adresa autorităţilor ucrainene în legătură cu impactul negativ cauzat de prevederile Legii Educaţiei pentru Învăţământul în Limba Maternă al Minorităţilor Naţionale.

Adunarea parlamentară europeană solicită ca reforma educaţiei promovată prin această lege, care vizează consolidarea limbii de stat, să nu afecteze în nici un caz învăţământul în limba maternă al minorităţilor naţionale”, ne-a declarat Corneliu Ştefan.

Membri Adunării fac apel la autorităţile de la Kiev să respecte angajamentele asumate de Ucraina în baza instrumentelor juridice europene în materia respectării drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale.

Din delegaţa Parlamentului României au făcut parte senatorii Alina Gorghiu, Viorel Badea, Titus Corlăţean şi deputaţii corn eliu Ştefan, Cezar Preda şi Attila Korodi.

Răspuns la UNITATE: Parlamentarii români fac front comun la Strasbourg împotriva Legii Educaţiei din Ucraina

  1. dezgustatul

    Slava Domnului ca macar de aceasta data au fost uitate frictiunile romano – romanesti cu caracter exclusiv politicianist si alesii natiunii au un discurs coerent, vizand apararea drepturilor si prerogativelor romanior – de nationalitate ori sorginte – de pretutindeni ! BRAVO !

     

Adaugă un Comentariu

*