Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 15, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Unitate, unitate, dar luăm lecţii separat!

Unitate, unitate, dar luăm lecţii separat! 

ion obagilaÎn ultimele zile, am văzut cum PSD Dâmboviţa se comportă cu aliaţii politicii aidoma marelui frate de la Răsărit care vorbeşte de unitate, de colaborare, dar stă tot timpul cu glonţul pe ţeavă. Preferă să pună şi să strângă masa când vrea, ba chiar să-ţi impună meniul şi tacâmul.

Comunicatele de presă trimise la foc automat, într-un stil pompos, cu un vibrant limbaj de lemn, în care erau prezentate întâlnirile dintre preşedintele PSD Dâmboviţa şi Georgică Dumitru de la PC, apoi între acelaşi Ţuţuianu şi Vasile Moise de la Partida Romilor şi iar Ţuţuianu şi Cosmin Bozieru de la PPDD, m-au făcut să cred că, de fapt, asistăm la o suită de dialoguri dintre sultan şi prinţii vasali, buni de chemat doar la bătălii, când ne este şifonată imaginea, şi, apoi, când lucrurile merg bine, traşi pe dreapta, uitaţi, ignoraţi, eventual şi înjuraţi. Unde este unitatea de care se pomenea în comunicate, demersurile comune, bla, bla, bla?

Când îi chemi pe liderii partidelor aliate separat la discuţii miroase a altceva, în niciun caz a consens şi dorinţă de colaborare. Există vreun plan pentru fiecare. S-au trasat direcţii. A fost vorba de lecţii separate. L-am văzut prin unele ziare pe preşedintele Ţuţuianu care poza cu fiecare şef de partid dar niciodată cu toţi. Ciudată colaborare!

Până acum, liderii UNPR nu s-au pozat cu Ţuţuianu. Nu au muşcat nada. Şi bine au procedat! Fler politic. Au considerat inutile aceste întâlniri izolate fonic şi cu tentă nedemocratică, încropite aşa, de dragul discuţiilor sterile, al proiectelor fără rezultantă. Dan Miculescu, aşa cum a susţinut, vrea să facă ceva pentru judeţul ăsta unde, până acum, s-au mişcat prea puţine lucruri. Discursul său nu prea a convenit. Au apărut critici. Păi, atunci, ce să mai discuţi, ce să mai pui la cale cu şefii PSD Dâmboviţa care vor să dea tonul în tot şi în toate?

Am avut ciudata impresie că liderii partidelor aliate cu PSD au fost chemaţi, separat, la un extemporal cu subiecte alese de preşedintele PSD. Ar fi fost normal, zic şi eu, ca discuţiile să se fi consumat cu toată lumea de faţă, în echipă, başca şi conferinţe de presă după, pentru asigurarea transparenţei şi întărirea ideii de colaborare, nu a celei de vasalitate cum s-a dat impresia acum.

Vorbim de acţiuni comune, dar vă adun separat! Sunt convins că, cel puţin doi preşedinţi de filiale s-au dus la discuţii din politeţe, fără prea mult imbold. Lecţia de unitate dată de preşedintele Adrian Ţuţuianu a fâsâit. Încă un act politic consumat în care Ţuţuianu a vrut să arate cine este jupânul. Unitate, unitate, dar luăm lecţii separat!

Răspuns la Unitate, unitate, dar luăm lecţii separat!

  1. moshu49

    :) stai să descalece Oprea la Târgovişte că să vezi cum se aliniază şi progresiştii 😀 )))))
    n-au cohones, onorabile 😉

     

Adaugă un Comentariu

*