Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » Unităţile de învăţământ sunt pregătite să înceapă anul şcolar

Unităţile de învăţământ sunt pregătite să înceapă anul şcolar 

Colegiul Ienăchiţă Văcărescu

Colegiul Ienăchiţă Văcărescu

Luni, 13 septembrie, în toate cele 622 de unităţi de învăţământ din judeţ va începe şcoala. Administraţiile locale s-au preocupat în această vară să asigure condiţii pentru desfăşurarea procesului educativ în bune condiţii. Spre deosebire de anii anteriori când sute de şcoli şi grădiniţe nu erau autorizate, acum, doar 12 unităţi de învăţământ nu au primit încă un răspuns din partea Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa în ceea ce priveşte autorizarea, însă analiza nu s-a încheiat.

Toate şcolile din Lunguleţu au probleme

Nu îndeplinesc criteriile de autorizare patru instituţii de educaţie din comuna Vârfuri; cele trei şcoli din comuna Lunguleţu; Grădiniţa Fierbinţi; Şcoala Glod; Grădiniţa Onceşti; Şcoala Pierşinari şi Grădiniţa Sturzeni. Inspectorul şcolar Mihaela Anton, purtător de cuvânt la ISJ Dâmboviţa, ne-a precizat că o situaţie aparte se înregistrează în comuna Glodeni. „Unităţile de învăţământ dispun şi de reţea de apă potabilă, şi de grupuri sanitare, au fost şi igienizate, însă există o problemă la nivel de localitate. Apa nu este potabilă la Glodeni, conform analizelor efectuate de Direcţia de Sănătate Publică. Din acest motiv, au primit aviz de funcţionare, cu plan de conformare”, spune Mihaela Anton. Edilul comunei, Petre Dinu, afirmă că în scurt timp lucrurile vor intra în normal. „Avem în desfăşurare o investiţie care vizează montarea unor filtre performante”, susţine primarul.
Dificultăţi vor întâmpina şi elevii de la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” şi Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte. Primii vor fi nevoiţi să înveţe cel puţin trei săptămâni în două schimburi întrucât nu au fost finalizate lucrările de reabilitare, iar cei de la „Bălaşa Doamna” vor fi găzduiţi până în luna decembrie la Liceul „Ion Heliade Rădulescu” şi Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu”.

„Ienăchiţă Văcărescu”, cea mai modernă şcoală din judeţ

După evaluare, Inspectoratul Şcolar a concluzionat că cele mai bune condiţii de studiu le asigură Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, urmat de Colegiul Economic „Ion Ghica” şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”. „La polul opus, adică necesită îmbunătăţiri, se situează Liceul Ion Heliade Rădulescu şi Grupul Şcolar Constantin Brâncoveanu. Şi aici au apărut schimbări, însă nu suficiente. Inspectoratul Şcolar a făcut demersuri pentru includerea acestor unităţi într-un program de reabilitare majoră şi aşteptăm răspunsul Ministerului”, afirmă Mihaela Anton.

Adaugă un Comentariu

*