Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Uniunea Europeană caută VOLUNTARI pentru regiunile afectate de dezastre

Uniunea Europeană caută VOLUNTARI pentru regiunile afectate de dezastre 

Sursa foto: tvrnews.ro

Cetăţenii UE, prin urmare şi români, cu vârstă peste 18 ani, pot aplica pentru a deveni voluntari în regiunile afectate de dezastre. Aceştia îşi vor începe activitatea spre finele anului 2016, după participarea la un temeinic program de pregătire. Perioada de voluntariat variază între 1 şi 18 luni. Voluntarii UE pentru ajutor umanitar nu vor fi plasați în zone care se confruntă cu situații acute de criză. Ei vor lucra în colaborare cu comunitățile locale pentru a oferi sprijin practic în proiecte umanitare – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

VEZI LISTA LOCURILOR VACANTE

„Sunt foarte bucuros să anunț faptul că vom vedea în curând voluntarii Uniunii pe teren, lucrând împreună cu comunitățile locale pentru o mai bună pregătire în fața dezastrelor. Inițiativa Voluntarii UE pentru ajutor umanitar transformă solidaritatea europeană în realitate, ajutând astfel persoanele afectate de dezastre din întreaga lume”, a precizat Christos Stylianides – comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor.

Sunt căutați cu precădere voluntari cu experiență în diverse domenii, precum: științe politice, inginerie, economie, științe sociale, contabilitate și educație.

Adaugă un Comentariu

*