Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Uniunea Europeană face un pas important pentru protejarea câinilor şi pisicilor

Uniunea Europeană face un pas important pentru protejarea câinilor şi pisicilor 

Reprezentanţii statelor membre UE au aprobat concluziile Consiliului cu privire la bunăstarea pisicilor şi câinilor propuse de preşedinţia belgiană. Acesta este un important pas înainte şi va ajuta la îmbunătăţirea bunăstării animalelor de companie în Uniunea Europeană. Comisia Europeană va include şi bunăstarea animalelor de companie în dezvoltarea strategiei UE pentru protecţia şi bunăstarea animalelor.

„Concluziile adoptate astăzi sunt un prim pas în dezvoltarea unei abordări armonizate la nivelul UE pentru animalele de companie şi suntem extrem de recunoscători preşedinţiei belgiene pentru lupta pentru această cauză şi asigurarea că animalele de companie vor fi incluse în viitoarea politică UE de bunăstare a animalelor”, a declarat Véronique Schmit, Executive Officer Policy al Eurogrupului pentru animale.

„Consiliul recunoaşte că există diferenţe majore în standardele de bunăstare a animalelor în toate statele membre ale UE şi că este necesară o acţiune concertată. Comerţul cu animale de companie variază considerabil pe teritoriul Uniunii şi riscul pentru sănătatea umană prin bolile transportate de animale nu este controlată în mod eficient în prezent „, a concluzionat Véronique Schmit.
 
În urma recunoaşterii animalelor ca fiinţe sensibile, prin articolul 13 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, UE trebuie să ia în considerare bunăstarea animalelor atunci când elaborează sau implementează politici relevante. Acest anunţ adresează această cerinţă şi răspunde preocupărilor cetăţenilor că bunăstarea animalelor trebuie să fie îmbunătăţită, sub toate aspectele, printr-o legislaţia europeană.

Se aşteaptă ca aceste concluzii să fie adoptate oficial săptămâna viitoare în Comisia de Agricultură, iar Eurogrupul pentru animale va monitoriza îndeaproape acest lucru. Comisia Europeană lucrează atent şi persistent pentru a pune în aplicare o a două strategie UE pentru protecţia şi bunăstarea animalelor, care să includă măsuri de protecţie pentru animalele de companie.

Adaugă un Comentariu

*