Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Uniunea Europeană finanţează proiecte în domeniul securităţii cibernetice

Uniunea Europeană finanţează proiecte în domeniul securităţii cibernetice 

securitate cibernetica 1

29 mai 2018 este termenul-limită pentru înscrierea propunerilor de proiecte în vederea dezvoltării unei rețele de centre de competență în domeniul securității cibernetice – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Volumul total de finanțare disponibilă se ridică la 50 milioane de euro. Consorțiul câștigător, care ar putea include laboratoare universitare și centre de cercetare, va trebui să dezvolte în continuare cercetările existente pentru găsirea de soluții posibil de introdus pe piață în beneficiul securității informatice a pieței unice digitale.

Finanţarea se asigură prin intermediul programului Orizont 2020. Expertiza rezultată din proiectele selectate va contribui la construirea viitoarei rețele de competențe, ce va include și un Centru european de cercetare și competențe în materie de securitate cibernetică. Acest proiect-pilot a fost anunțat încă din septembrie 2017, împreună cu o serie vastă de măsuri care să furnizeze Europei instrumentele necesare pentru a contracara atacurile cibernetice și pentru a consolida securitatea cibernetică în ansamblul ei.

Adaugă un Comentariu

*