Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » UNIUNEA EUROPEANĂ SPRIJINĂ EDUCAȚIA ȘI TINERETUL! Se pregătește lansarea unui nou Program Erasmus+

UNIUNEA EUROPEANĂ SPRIJINĂ EDUCAȚIA ȘI TINERETUL! Se pregătește lansarea unui nou Program Erasmus+ 

androulla_vassiliou k

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, va efectua o vizită în Lituania, în perioada 5-10 septembrie, cu scopul de a-și oferi sprijinul președinției lituaniene a UE în demersul său de a plasa educația de calitate și oportunitățile oferite tinerilor printre prioritățile agendei politice. În timpul vizitei, comisarul Vassiliou va deschide Conferința UE privind tineretul alături de președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, și Conferința „Învățământul superior european în lume” împreună cu prim-ministrul Algirdas Butkevicius. De asemenea, comisarul se va întâlni cu Dainius Pavalkis, ministrul educației și științei, și cu Algimanta Pabedinskienė, ministrul muncii și securității sociale, precum și cu membri ai Parlamentului (Seimas).

„Sunt foarte încântată de faptul că președinția lituaniană a UE scoate în evidență importanța educației și a tineretului pentru o creștere sustenabilă și pentru crearea de locuri de muncă”, a declarat comisarul Vassiliou.

„Acesta este un semnal foarte puternic, în condițiile în care ne pregătim de lansarea noului program Erasmus+ al UE, care va oferi unui număr de 4 milioane de tineri europeni posibilitatea de a studia, de a efectua stagii, de a preda sau de a desfășura activități de voluntariat în străinătate în următorii șapte ani. Aștept cu nerăbdare în special discuțiile pe care le voi purta în cursul vizitei cu studenții, în legătură cu noul program și cu oportunitățile pe care le va crea acesta”.

Măsurile de impulsionare a incluziunii sociale a tinerilor, în particular a celor care nu sunt încadrați în muncă și nu urmează cursuri sau stagii, vor constitui nucleul dezbaterilor din cadrulConferinței UE privind tineretul care se va desfășura în Vilnius în perioada 9-12 septembrie.

Comisarul Vassiliou va sublinia faptul că această problematică poate fi abordată cu eficacitate numai prin coordonarea tuturor domeniilor de politică relevante, printre care educația, ocuparea forței de muncă și sănătatea, atât la nivel național, cât și la nivelul UE.

Adaugă un Comentariu

*