Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UNIVERSITATEA VALAHIA înființează o FACULTATE NOUĂ și un CENTRU DE CERCETARE pentru Agricultură Durabilă

UNIVERSITATEA VALAHIA înființează o FACULTATE NOUĂ și un CENTRU DE CERCETARE pentru Agricultură Durabilă 

rectorat UVT 2

Universitatea Valahia din Târgoviște a reușit anul acesta să finalizeze cu succes toate proiectele începute. Singurul eșec l-a constituit slaba finanțare a lucrărilor din Campusul Universitar, unde ar trebui să se mai construiască: trei cămine studențești, un imobil pentru facultăți, o bibliotecă, o sală de sport, dar și un mall. Cel din urmă obiectiv, se va realiza printr-un parteneriat public-privat.

Din fericire, 2014 va aduce mai multe fonduri pentru Campus, respectiv 20,5 miliarde de lei vechi, față de cele 6 miliarde de anul acesta. Chiar și așa, spune rectorul Călin Oros, Universității îi lipsesc 14 miliarde de lei vechi, bani care sunt așteptați la o eventuală rectificare de buget.

2014 va aduce și o nouă facultate, respectiv cea de-a zecea, care va funcționa la Alexandria și se va numi cel mai probabil „Facultatea de Științe și Inginerie”. De asemenea, sunt mari șanse să se materializeze și proiectul privind înființarea la Târgoviște a unui Centru de Cercetare pentru Agricultură Durabilă.

Este un proiect în valoare de 12 milioane de euro, declarat eligibil. În momentul de față se așteaptă răspunsul privind finanțarea europeană nerambursabilă. Dacă acest proiect va fi implementat, Universitatea Valahia din Târgoviște va include în baza didactică și o fermă agricolă.

Adaugă un Comentariu

*