Știri, Muntenia-Sud, România|luni, august 10, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » UPDATE: Ameninţarea cu bombă a fost falsă! Liceele târgoviştene rămân sub paza jandarmilor

UPDATE: Ameninţarea cu bombă a fost falsă! Liceele târgoviştene rămân sub paza jandarmilor 

amenintare bomba 3

Autorităţile judeţului Dâmboviţa au dat-o din nou în bară la capitolul comunicare. Totul a plecat de la ameninţarea cu bombă de la Colegiul Carabella şi Liceul de Arte Bălaşa Doamna din Târgovişte. Reprezentanţii instituţiilor statului, în prima fază, s-au gândit, neinspirat, să apeleze la dezinformare. Probabil pentru a nu crea panică, au spus presei şi cetăţenilor că ar fi vorba despre un exerciţiu antitero, aşa, tam-nisam.

Elevii de la cele două şcoli au fost trimişi acasă, chiar din faţa porţii. Nu au avut acces în incinte nici măcar cadrele didactice, care stăteau ciucure în diferite colţuri ale străzilor din zonă şi nu ştiau ce se întâmplă. Şi profesorii fuseseră informaţi că ar fi vorba despre un exerciţiu. Trecătorii şi locuitorii din cartier, când au văzut aşa desfăşurare de forţe – jandarmi şi poliţişti echipaţi de luptă care au înconjurat cele două instituţii de învăţământ, s-au speriat. Oamenii au întrebat ce se întâmplă. Li s-a spus, simplu, că este vorba despre un exerciţiu.

Sorin Ion, inspector şcolar general la ISJ Dâmboviţa, ne-a precizat că nu a fost informat că în cele două şcoli se vor organiza astăzi astfel de operaţiuni antitero.

amenintare bomba 2

În final, văzând că nu se mai poate manipula la nesfârşit opinia publică, autorităţile au decis să spună adevărul printr-un comunicat transmis mediei de Instituţuia Prefectului Dâmboviţa. Practic, în jurul orei 07:00, la Poliţie şi Jandarmerie s-ar fi primit un mesaj prin care erau înştiinţaţi că în cele două şcoli au fost plasate bombe şi că autorităţile trebuie să vină la negocieri în faţa Primăriei Târgovişte, în caz contrar vor fi detonate încărcăturile explozive.

Înţelegem grija instituţiilor de forţă de a nu panica populaţia, dar nu ar fi prima dată când nu se comunică adevărul. În astfel de situaţii, credem noi, nu trebuie să te joci cu jumătăţi de măsură, să apelezi la dezinformări. Se întâmplă atâtea lucruri urâte în Europa. Atentatele au ajuns deja un fapt divers. Oamenii trebuie să ştie clar ceea ce se întâmplă în jurul lor. Nu îi protejăm ferindu-i de prezumtivele pericole, aruncând mesaje false! Dacă într-adevăr acolo exploda o bombă, ce ar mai fi spus autorităţile curioşilor strânşi să vadă „exerciţiul”?

Instituţia Prefectului – judeţul Dâmboviţa ne-a comunicat că, în urma verificărilor, „nu s-au identificat materiale explozive sau alte materiale suspecte care să fi condus la producerea unui eveniment negativ. Unitățile școlare vor rămâne, în continuare, în paza reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Dâmbovița”.

Adaugă un Comentariu

*