Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » UPDATE: Ce au găsit poliţiştii acasă la românii care furau mărfuri prin bursele de transport

UPDATE: Ce au găsit poliţiştii acasă la românii care furau mărfuri prin bursele de transport 

perchezitii arges hoti marfuri

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Argeş şi Dolj, care au efectuat astăzi 20 de percheziţii de persoane suspectate că furau mărfuri prin intermediul burselor de transport internaţional, au ridicat bunuri, în special insecticid, în valoare de 57.000 de euro, unităţi PC, laptop-uri şi numeroase înscrisuri. De asemenea, 18 persoane au fost conduse, la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti, în vederea audierii.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, utilizând date de identificare ale unor societăţi comerciale fictive, cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat. După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau deviate spre teritoriul României, utilizând documente de transport false. Ulterior bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră la preţuri subevaluate.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de peste 1.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activităţii infracţionale.

Adaugă un Comentariu

*